JBL TUNE 110BT Bluetooth fülhallgató teszt

Mindennapi viselet

2019. május 14., kedd, 10:20

JBL audio fülhallgató Bluetooth JBL fülhallgató Bluetooth fülhallgató fülhallgató teszt JBL Bluetooth fülhallgató JBL fülhallgató teszt Bluetooth fülhallgató teszt JBL Bluetooth fülhallgató teszt

Egy Bluetooth fülhallgató minden olyan ember életét megkönnyíthetné, aki szeret utazás, házimunkavégzés vagy bármilyen más tevékenység közben zenét hallgatni, videót nézni. Egy olyan fülhallgatónál pedig, amelyet a mindennapokra szánunk, nagyon fontos szempontnak tartjuk a kényelmet, a hosszú távú hallgathatóságot és a praktikumot. Megfelel-e mindennek a JBL fülese, a TUNE 110BT? Cikkünkből kiderül!

JBL TUNE 110BT Bluetooth fülhallgatóJBL TUNE 110BT Bluetooth fülhallgatóJBL TUNE 110BT Bluetooth fülhallgatóJBL TUNE 110BT Bluetooth fülhallgatóJBL TUNE 110BT Bluetooth fülhallgatóJBL TUNE 110BT Bluetooth fülhallgatóJBL TUNE 110BT Bluetooth fülhallgatóJBL TUNE 110BT Bluetooth fülhallgatóJBL TUNE 110BT Bluetooth fülhallgatóJBL TUNE 110BT Bluetooth fülhallgatóJBL TUNE 110BT Bluetooth fülhallgatóJBL TUNE 110BT Bluetooth fülhallgatóJBL TUNE 110BT Bluetooth fülhallgató

Egyszerűen nagyszerű?

A JBL TUNE 110BT a Bluetooth fülhallgatók között, minden túlzás nélkül olcsónak mondható. Kevesebb, mint 13 000 forintért vásárolhatjuk meg, így nem kell mélyen a zsebünkbe nyúlnunk, ha általa érnénk el a vezeték nélküli kénylemet. És mit kapunk alig 13000 forintért? Például 6 órányi folyamatos zenelejátszást, beépített mikrofont, továbbá gabalyodni képtelen kábelt.

JBL TUNE 110BT Bluetooth fülhallgató

Küllem

Nálunk a fehér verzió járt, amelyen kívül fekete, kék és szürke színekben vásárolható meg. A dizájn abszolút a letisztult minimalizmus vonalán mozog, felesleges túldíszítettség nélkül - merthogy nincs is díszítve.

JBL TUNE 110BT Bluetooth fülhallgató

Gubancolásmentes laposkábelek kötik össze a balanszként is funkcionáló kapszulákat. A nyakrésznél lévő kábel valamivel vastagabb, mint amik a fülhöz vezetnek. A jobb oldali kapszulán helyezkedik el a vezérlőszerv a három gombbal, amelyek közül a középső, multifunkciós, eltérő kialakítású, mint a hangerőszabályozók, hogy így könnyebben kitapintható legyen. Ugyanezen az oldalon van a töltésre szolgáló micro USB bemenet is egy kihajtható fülecske alatt.

JBL TUNE 110BT Bluetooth fülhallgató

A hangszórókamrák meglepően kicsik, így nem okoznak kényelmetlen érzetet a hallójáratban. Másrészt egy-egy mágnes is megtalálható bennük, hogy ezáltal biztonságosabban pihentessük a fülest a nyakunkban.

JBL TUNE 110BT Bluetooth fülhallgató

Használat közben

A TUNE 110BT nagyon könnyű, nyakat körbe ölelő modell, amely így több órán keresztül is kényelmesen viselhető. Viszont a kábelek az ideálisnál valamivel hosszabbak, ehhez képest pedig a kapszulák nem tudják eléggé kiegyenlíteni a két oldalt, ezért az egész szerkezet gyakran elmozdul egyik vagy másik irányba. Emiatt sportoláshoz egyáltalán nem ajánljuk.

JBL TUNE 110BT Bluetooth fülhallgató

Első bekapcsolás után gyorsan megtalálta a telefonunk a T110BT-t, és egy pillanat alatt párosodtak. A Bluetooth stabilitásával elégedettek voltunk, a hatótávolság pedig kb. 10 méter, így nyugodtan mászkálhattunk az irodában anélkül, hogy a telefonunkat mindig magunknál kellett volna tartanunk. Későbbi használatkor a füles emlékezett a mobilunkra, így, ha azon be volt kapcsolva a Bluetooth, akkor automatikusan felcsatlakozott rá.

JBL TUNE 110BT Bluetooth fülhallgató

Ahogy már említettük, kb. 6 órányi zenelejátszást tesz lehetővé (amit a hangerő is befolyásol), és kb. 2 óra alatt töltődik fel teljesen. Lemerülés előtt 15-30 perccel sípoló hanggal jelez. Érdemes azt is észben tartani, hogy a fülhallgató hosszabb idő után sem kapcsol ki automatikusan, így ezt mindig magunknak kell megtennünk.

A JBL T110BT beépített mikrofonnal is rendelkezik. Ezt csendes, zárt térben egész jól tudtuk használni, a nyílt utcán, cikázó és dudáló autók között (netán szélben) viszont már nem igazán volt telefonáláshoz alkalmas.

JBL TUNE 110BT Bluetooth fülhallgató

Hangminőség

Bár az ár nem minden, de egy kevesebb, mint 13 000 forintos Bluetooth fülhallgatónál fel kell készülnünk kompromisszumokra. Például zajszűrésről nem igazán beszélhetünk, hiszen a külvilág hangjai bőven beszivárognak (ami persze nem feltétlenül gond).

JBL TUNE 110BT Bluetooth fülhallgató

A TUNE 110BT-t már az árából kifolyólag sem a hifi őrültek fogják vásárolni, ehhez mérten ne is várjuk el, hogy ilyen hangzást nyújtson. Az akusztikus műfajoknál például nem teljesített kimagaslóan, ezek nem álltak annyira jól neki. Következik ez például abból, hogy a hangszerek ábrázolása sem tartozik erősségei közé. Az akusztikus részleteket sajátos stílusával, az életteliséget kerülve közli. Az Oasis - Wonderwall-t hallgatva azt is fel kellett ismernünk, hogy az énekhangot sem képes teljes valójában átadni, mivel az eleven, finomhangú énekes hangja is élesen és ridegen szólalt meg, a frekvenciák kibontásának hiánya miatt. Ebből adódik - legyen szó bármilyen műfajról -, hogy a számok eredeti hangzásáról le kell mondani.

JBL TUNE 110BT Bluetooth fülhallgató

A sztereó hatásra némileg ügyel, így nem válik egyértelműen tömbössé a zene, az ütős vagy billentyűs hangszerek például egészen kiválnak, kiemelkednek a térből. Mivel a TUNE 110BT nem tud hifi minőségű hangot produkálni, ezért igyekszik mindent kicsit feldobva, kiszínezve megjeleníteni, aminek az a vége, hogy sok mindent túltol. A mélyekre nem voltak túlzott panaszaink, azok megfelelően dinamikusak voltak, elektronikus műfajok kedvelőiknek címezte őket a JBL. A túlbuzgó részletkiemelés miatt azonban hosszabb idő után fárasztóvá vált számunkra a hang. Spotify használathoz és YouTube videók nézésére viszont nem rossz párosítás a JBL fülese, hiszen azok egyébként sem a részletekről szólnak, hanem a telefon hangszórójához képest egy testesebb/hallhatóbb alternatíváról. Jól jöhet azoknak, akik nem a zenére akarnak figyelni, hanem azt inkább háttérként kezelik utazás, házimunka végzése közben.

JBL TUNE 110BT Bluetooth fülhallgató

Záró gondolatok

A JBL TUNE 110BT bár nem valami stabil, de súlyának és a kicsi hangszórókamráknak köszönhetően eléggé kényelmes. Az egyszerű dizájnnak köszönhetően szinte bármilyen stílusú felhasználón jól mutat. Kecsegtető az ára, ám pont ez rámutat arra, hogy miért nem lehet valami tökéletes és makulátlan ennyiért, hiszen például a hangminőségben egyértelmű kompromisszumokat kell kötnünk. Azoknak viszont, akik nem szeretnének Bluetooth fülesre sokat költeni, és akik a hangminőséget nem tartják elsődleges szempontnak, jó társuk lehet a JBL T110BT.

A CIKK MÉG NEM ÉRT VÉGET, KÉRLEK LAPOZZ!

Impresszum

Főszerkesztő:
Zsóka Krisztián
email: zsoka.krisztian@av-online.hu

Kapcsolatfelvétel:
info@av-online.hu
telefon: +36-30-2272035

Kiadó:

Future Life Kft.
Future Life Kft.

3535 Miskolc, Fényesvölgyi u. 16. 1/3.

 

Kapcsolat

Kérdése merült fel a szórakoztató elektronika rejtekében?
Írjon nekünk: info@av-online.hu

Médiaajánlat

Személyre szabott ajánlatért írjon a marketing@av-online.hu címre.