1MORE EO320 fülhallgató teszt

Klasszikusan elegáns

2020. június 29., hétfő, 13:00

1MORE audio hifi fülhallgató 1MORE fülhallgató hifi fülhallgató olcsó fülhallgató fülhallgató teszt 1MORE fülhallgató teszt hifi fülhallgató teszt olcsó fülhallgató teszt

A Muzix Group nemrég tovább bővítette kínálatát, immár a 1MORE cég termékei is megtalálhatók náluk. Elsőként az EO320 fülhallgatót kaptuk meg tesztelésre, amely a jó öreg earbud formát viszi tovább elegánsabb külsővel és néhány praktikus extrával.

Miért kell kábel?

A fülhallgatós világ ezerrel húz a Bluetooth felé, de aki igényes a hangminőségre az tudja, hogy a vezetékes kapcsolatnál nincs jobb (persze vezeték nélkül is lehet jót találni, csak nem mindegy, hogy mennyiért). Ami a kábel mellett szól még, hogy a vezeték nélküli megoldásokhoz képest továbbra is olcsóbb alternatíva. A 2016-ban IF Design díjjal kitüntetett 1MORE EO320 tehát alig 10 000 forintból kell, hogy kihozza a legtöbbet - és ezt az összeget nem kell további elektronikára és akkumulátorra fordítani. Klasszikus "earbud" formát kapott, ami az utóbbi években szinte teljesen feledésbe merült, mi legalábbis nem emlékszünk a napra, amikor utoljára láttunk ilyen dizájnt.

1MORE EO320 fülhallgató

Az earbud kivitel lényege, hogy a hangszórókamra fül felőli teljes oldala nyitott és nincsen külön cső, amely közvetlenül a hallójáratba vezetné a hanghullámokat. Akit idegesít az "agyba dugós" feszítő, nyomó érzete, annak felüdülés lehet ez az alternatíva. Cserébe el kell fogadni, hogy a nyitott kialakításból eredően egyáltalán nem képes szigetelni a külvilág zaját.

1MORE EO320 fülhallgató

Az EO320 szabadalmaztatott, háromrétegű dinamikus hangszórót tartalmaz, a kábele pedig kevlár erősítésű. A hangszórókamra CNC marással kidolgozott alumínium ötvözet. A gyártó e motívumokkal törekedett arra, hogy a teljesen belépő, néhány hónap alatt üzemképtelenné váló fülhallgatókhoz képest tartósabbat nyújtson.

1MORE EO320 fülhallgató

Küllem

Ahogy a fotókon is látszik, az 1MORE EO320 igényesebb, esztétikusabb benyomást kelt az átlagos fülhallgatókhoz képest. Retró megjelenése (fekete, vagy arany színben rendelhető) szerencsére kiegészül néhány modern és praktikus részlettel. Utóbbiak közé tartozik a háromgombos mikrofonos headset modul valamint az L-alakú, mobiltok és nadrágzseb-barát 4 pólusú 3,5 mm-es Jack dugó. A csomagolás része egy igényes fém tok (szelence) is, amelyben biztonságosan tárolható a fülhallgató.

1MORE EO320 fülhallgató tok

A jobb és bal oldali kábelt összefogó Y idom és a Jack dugó háza a fülhallgatóval megegyező színű alumínium ötvözet. A kettő közötti szakasz műszálas köpenyt is kapott, így a sima gumírozott alternatívákhoz képest ez a kábel csak kevesebb zörgést okoz, ha a testhez/ruhához ér séta közben.

1MORE EO320 fülhallgató tartozékok

Használati tapasztalatok

A csupasz fém fülhallgató önmagában nem nyújt annyira jó komfort érzetet, ráadásul ilyenkor könnyen kieshet a fülből, viszont nem is muszáj így viselni. A csomagolás része egy pár ugyanolyan szivacsos korong, amelyeket a jó öreg Walkman fülesekhez is mellékeltek. Ezzel jobban belesimul a fülbe az EO320 és stabilitása is picivel jobb, bár futáshoz még így sem az igazi. Utóbbi esetére javasolt az ugyancsak mellékelt szilikon "kapaszkodók" használata. Ezek kicsit viccessé teszik a fülhallgató külsejét, mintha egy nyuszi feje lenne, de ha már a helyére kerül, külső szemlélők semmit nem fognak látni a gumis támaszból. Viszont ekkor jelentősen javul a stabilitás olyannyira, hogy laza kocogáshoz is nyugodtan használható az EO320. A nyitott earbud kialakítás velejárója, hogy minden környezeti zajt beenged és a hallgatott zene nagyobb terhelésen enyhén kihallatszik. Cserébe nem kell elviselni azt a nyomó, feszítő érzetet, amely az olcsóbb in-ear fülhallgatóknál néha tapasztalható.

1MORE EO320 fülhallgató

Hangminőség

Kb. 10 000 forintért természetesen nem várható el a többször drágább fülhallgatók hangzása és bizonyos kompromisszumokat szükséges bevállalni. Jelen esetben utóbbi leginkább a basszusra irányul, amely meglehetősen visszafogott, ezért akik erőteljes, vad ütemekre vágynak, azoknak másik fülhallgató lesz nyerő. Ettől eltekintve az EO320 karaktere könnyed és légies, stresszmentes és a vártnál árnyaltabb.

A Coldplay - The Scientist c. szám hallgatása közben telt énekhangot kaptunk texturált elektromos gitárral. Az ütős kíséret kicsit gyengécske maradt, de az ének némileg elhatárolódott a hangszerektől és a térszélesség is picivel jobb volt a vártnál.

1MORE EO320 fülhallgató

Hiromi zongoraművésznő Dreamer c. lenyűgöző darabjában a zongora gazdag tónusokkal és elevenen rajzolódott ki. Az ütős hangszerek itt kissé fedett, pontatlan módon jelentek meg de csak akkor, ha a szilikonos támaszt használtuk. A szivaccsal már teljesen megszűnt a fedettség. E szám hallgatásakor már nem tűnt erőtlennek a basszus, hozzátartozik, hogy csendes irodai környezetben teszteltük.

1MORE EO320 fülhallgató

Kicsit tovább vizsgálva a 1MORE határait, tettünk egy próbát Marcus Miller - Papa Was A Rolling Stone c. feldolgozásával is. Itt jóleső, enyhe feszességgel jelentek meg az alsó mélyhangok. A legmélyebb részleteket nem igazán próbálta megjeleníteni, de nem is vártuk el tőle. Marcus Miller basszusgitárját ügyesen elhatárolta a többi hangszertől és a középmagas frekvenciák élénk, artikulált módon jelentek meg.

1MORE EO320 fülhallgató

Végszó

Az 1MORE belépőszintű EO320 fülhallgatójának nem célja beváltani a világot, általános igényességet nyújt kivitelben és hangban. Utóbbi inkább hangszeres zenék, akusztikus műfajok kedvelőinek lesz szimpatikus (azoknak, akik főleg csendes környezetben használnák), a basszus visszafogottsága miatt dinamikus, elektronikus műfajoknál erőtlennek fog tűnni. Aki elnézi ezt és a zajszigetelés hiányát, annak csinos, komfortos és kellemes hangú társ lehet egész kedvező áron.

A CIKK MÉG NEM ÉRT VÉGET, KÉRLEK LAPOZZ!

Impresszum

Főszerkesztő:
Zsóka Krisztián
email: zsoka.krisztian@av-online.hu

Kapcsolatfelvétel:
info@av-online.hu
telefon: +36-30-2272035

Kiadó:

Future Life Kft.
Future Life Kft.

3535 Miskolc, Fényesvölgyi u. 16. 1/3.

 

Kapcsolat

Kérdése merült fel a szórakoztató elektronika rejtekében?
Írjon nekünk: info@av-online.hu

Médiaajánlat

Személyre szabott ajánlatért írjon a marketing@av-online.hu címre.