Yamaha házimozi erősítők teljesen új külsővel

2020. augusztus 28., péntek, 19:40

Yamaha audio házimozi erősítő MusicCast házimozi erősítő Yamaha házimozi Yamaha 2020 Yamaha MusicCast Yamaha házimozi erősítő

V4A és V6A néven új arculatú házimozi erősítőket mutatott be a Yamaha. A korábbiakhoz képest letisztultabb, modernebb a dizájnjuk, ugyanakkor nem szűkölködnek naprakész extrákból. A friss gépek várhatóan szeptembertől itthon is rendelhetők, kaphatóak lesznek.

Yamaha RX-V4A RX-V6A házimozi erősítőkYamaha RX-V6A házimozi erősítőYamaha RX-V6A házimozi erősítőYamaha RX-V6A házimozi erősítő hátlapYamaha RX-V4A házimozi erősítőYamaha RX-V4A házimozi erősítőYamaha RX-V4A házimozi erősítő hátlap

Az RX-V4A (5.2 - 80 W 6 Ohm, 0,06 % THD) és RX-V6A (7.2 -  100 W 8 Ohm, 0,06 % THD) házimozi erősítőkkel igyekszik felpezsdíteni a belépő/középkategóriát a Yamaha. Az említett készülékek az átlagnál letisztultabb külsőt mutatnak. Fényes fekete előlapjuk és a hagyományokkal szakító középre pozícionált hangerő szabályzójuk vonzóbb arculatot kölcsönöz, ugyanakkor szolgálatások terén is naprakészek. Utóbbiak közé tartozik az egyedi Cinema DSP 3D hangmező technológiája, valamint az új fejlesztésű, stabil jelátvitelt ígérő ún. High Slew Rate erősítő modulok.

Yamaha RX-V6A házimozi erősítő hátlap

Az erősítők HDMI áramköre naprakész, 8K/60 Hz és 4K/120 Hz, HDCP 2.3, HDR10+ és eARC támogatással rendelkezik. Mindez kiegészül a dedikált játékos módokkal (VRR, QMS és QFT), hogy nagy teljesítményű konzolos/VR játékok közben is valós idejű, zavaró jelkésés nélküli képmegjelenítés történjen. Mindkét házimozi erősítő erősítő beilleszthető a Yamaha MusicCast ökoszisztémába (így akár vezeték nélküli háttérsugárzó vezérlése is lehetségessé válik, nem mellesleg rengeteg hálózati extra elérhetővé, beleértve az AirPlay 2 és Spotify klienseket), emellett Alexa és Google Asszisztens kompatibilitást nyújtanak.

Az YPAO szobaakusztikai korrekcióval mérsékelhetők a fázis/szobaakusztikai hibákból eredő gerjedések és kioltódások, valamint visszaverődések miatti problémák. A V4A (kb. 160 000 Ft) nemcsak teljesítményben tér el a nagyobbik V6A-tól (kb. 250 000 Ft). A drágább készülék több HDMI bemenetet, későbbi firmware frissítés útján virtuális magassági csatornákat és R.S.C / Multi-point akusztikai korrekciót is tartogat.

Yamaha RX-V6A házimozi erősítő

A Yamaha egyelőre az említett két házimozi erősítőt hozta nyilvánosságra. Várhatóak további újdonságok az Aventage szériában, de csak december/január környékén. Addig is lehet ismerkedni a szeptember elején érkező RX-V4A és RX-V6A modellekkel!

www.extremeaudio.hu

europe.yamaha.com

Yamaha RX-V6A házimozi erősítő

 

További cikkek:

Impresszum

Főszerkesztő:
Zsóka Krisztián
email: zsoka.krisztian@av-online.hu

Kapcsolatfelvétel:
info@av-online.hu
telefon: +36-30-2272035

Kiadó:

Future Life Kft.
Future Life Kft.

3535 Miskolc, Fényesvölgyi u. 16. 1/3.

 

Kapcsolat

Kérdése merült fel a szórakoztató elektronika rejtekében?
Írjon nekünk: info@av-online.hu

Médiaajánlat

Személyre szabott ajánlatért írjon a marketing@av-online.hu címre.