Új Focal hangfalak jönnek

2023. január 19., csütörtök, 11:35

Focal audio hifi házimozi hangfal hangfalszett Focal hangfal hifi hangfal házimozi hangfalszett

Vestia néven mutatta be legújabb szériáját a hangsugárzó specialista Focal. A Franciaországban tervezett és gyártott dobozok nemsokára Magyarországra is megérkeznek, addig összegyűjtöttünk róluk minden nyilvánosságra hozott, fontosabb részletet.

Focal Vestia hangfalakFocal Vestia hangfalcsaládFocal Vestia hangfal hangszórókFocal Vestia hangfalszettFocal Vestia No 3 hangfalFocal Vestia No 4 hangfalFocal Vestia No 1 hangfalFocal Vestia Center centersugárzó

A gyártó közleménye alapján "Focal hangtisztaságot" lehet várni a Focal Vestia hangfalaktól, melyek "magas frekvenciás reprodukciója nagymértékben javult" - olvasható honlapjukon. Valószínű, hogy a Vestia a Chora sorozat tovább gondolt kiadása.

Focal Vestia hangfalcsalád

Három álló (Vestia No 4, Vestia No 3, Vestia No 2), egy állványos (Vestia No 1) és egy házimozi centersugárzó (Vestia Center) teszi ki a termékcsaládot. A Vestia No 1 és a Vestia Center számára dedikált állványokat is gyárt a Focal, amelyeket külön lehet majd megvásárolni.

Focal Vestia hangfal hangszórók

A magastartományt "M" alakú, inverz dómsugárzó szólaltatja meg, a dobozok fémtalpa (a No 1 és Center esetében pedig az opcionális állvány) enyhén döntött, aminek célja a hatékonyabb hangszínpad fókusz megteremtése. Említést érdemel még, hogy a dómsugárzó köré egy uretán hullámvezetőt is terveztek, amely a vízszintes irányítottságon javít.

A mélyközépsugárzó membránja, melyet a gyártó Slatefiber-ként említ, termoplasztikus polimer rétegek közé préselt, újrahasznosított szénszál rostokat tartalmaz. Nemcsak az összeszerelés, hanem hangszórógyártás is a Focal franciaországi üzemében történik, melyről korábban részletes beszámoló cikk készült.

Focal Vestia Center centersugárzó

A hangsugárzók három színben kaphatók: magasfényű fekete, sötét fa és világos fa. Az álló modellekhez tartozékként vibrációcsökkentő tüskés alátéteket is mellékelnek. A Focal Vestia hangfalak hamarosan Magyarországon is kaphatók lesznek, pontos érkezésükkel és árukkal kapcsolatban a forgalmazó elérhetőségein, vagy a hivatalos viszonteladóknál lehet érdeklődni.

hu.horn.eu

focal.com

Focal Vestia No 3 hangfal

 

További cikkek:

Impresszum

Főszerkesztő:
Zsóka Krisztián
email: zsoka.krisztian@av-online.hu

Kapcsolatfelvétel:
info@av-online.hu
telefon: +36-30-2272035

Kiadó:

Future Life Kft.
Future Life Kft.

3535 Miskolc, Fényesvölgyi u. 16. 1/3.

 

Kapcsolat

Kérdése merült fel a szórakoztató elektronika rejtekében?
Írjon nekünk: info@av-online.hu

Médiaajánlat

Személyre szabott ajánlatért írjon a info@av-online.hu címre.