Transatlantic - The Final Flight: Live At L'Olympia Limitált Digipak kiadvány

2023. január 7., szombat, 22:25

lemez lemezajánló zeneajánló vinyl CD-lemez vinyl lemez Blu-ray

Az ambiciózus The Absolute Universe című stúdióalbum 2021-es megjelenését követően a progresszív rock szupercsoport, a Transatlantic bemutatja a The Final Flight: Live At L'Olympia kiadványát.

Transatlantic The Final Flight Live At LOlympia coverTransatlantic The Final Flight Live At LOlympiaTransatlantic

A zenekar diadalmas párizsi show-ját dokumentálva, a legutóbbi stúdióalbumukat támogató turnéjuk utolsó estéjén Neal Morse, Mike Portnoy, Roine Stolt és Pete Trewavas (Ted Leonarddal együtt) előadják a The Absolute Universe (The Ultimate Version) című dalt teljes egészében, mielőtt visszatérnének a színpadra, hogy bemutassák a diszkográfiájuk egy részét. Ez az audiovizuális dokumentum a zenekart a létező legfenségesebb formájában mutatja be. The Final Flight: Live At L'Olympia Rich Mouser által kevert változata 3 CD + Blu-ray és Gatefold 180 g 4 LP vinyl formájában lesz kapható, valamint lesz egy füzet, amely lenyűgöző fotókat tartalmaz az estéről. A Blu-ray tartalmazza a teljes koncertfilmet 5.1 térhangzással is. Az élő album a tervek szerint 2023 februárjában jelenik meg az InsideOut Music gondozásában, a szettet Paul forgatta és a régi munkatárs, Rich Mouser keverte.

Transatlantic

"A banda megalapítása óta rendszeresen három órákat játszottunk, szóval ezt már mindannyian megszoktuk" - mondta Mike Portnoy dobos, de Roine Stolt bevallotta, hogy ezúttal kicsit másképp érezték magunkat. "Nagyszerű turné volt - ismeri el a gitáros és multizenész - de három és fél órányi zene tanulását vagy újratanulását kihívásnak éreztem. Most, hogy öregszem, kicsit aggódtam, hogy ennyi ideig játszom, és ez nagy koncentrációt igényel: Ez 7/8 vagy 9/8? Lehet, hogy 13/8-ban és más hangnemben játsszuk? De persze amint kiértünk a színpadra, ezek a gondolatok egyenesen kirepültek az ablakon."

Neal Morse énekes/billentyűs így nyilatkozott: "Kicsit másképpen kezdtük el a dalokat játszani, mint ahogyan a The Ultimate Edition-ön hallottad őket. Tehát, amit ezzel az élő albummal kapsz, az hasonló, de lényegében ez a lemez negyedik verziója. Amikor élőben játszol, estéről estére segít megőrizni a dolgok frissességét azáltal, hogy jammelsz egy kicsit és menet közben változtatsz a dolgokon. Van erre néhány példa, például az utolsó szakasz eleje, ami a Belong-gal kezdődik, egészen más, mint a lemezen, részben azért, mert nem emlékeztünk rá! Így hát kitaláltunk egy új szerkezetet."

Transatlantic The Final Flight Live At LOlympia

"Mindig olyan jól felkészültünk, amennyire csak lehetett, de bizonyos értelemben a TRANSATLANTIC egyfajta show-zenekar" - mondta Pete Trewavas basszusgitáros. "Mike-ban megvan ez a nyers erő, így, ha fel akarja emelni az energiát, akkor mi is ezt tesszük. Mindannyian szólózunk itt-ott, bár a dalokat eljátsszuk és megmutatjuk magunkat, amennyire csak tudjuk."

Az új élő album bejelentése mellett a banda egy új videót is kiadott a közelgő megjelenésről, ami méltó ízelítőt ad a progresszív supergroup teljesítményéből, minőségéből, elképzeléseiből.

transatlanticweb.com

 

További cikkek:

Impresszum

Főszerkesztő:
Zsóka Krisztián
email: zsoka.krisztian@av-online.hu

Kapcsolatfelvétel:
info@av-online.hu
telefon: +36-30-2272035

Kiadó:

Future Life Kft.
Future Life Kft.

3535 Miskolc, Fényesvölgyi u. 16. 1/3.

 

Kapcsolat

Kérdése merült fel a szórakoztató elektronika rejtekében?
Írjon nekünk: info@av-online.hu

Médiaajánlat

Személyre szabott ajánlatért írjon a info@av-online.hu címre.