The Art of Rush - Second Edition könyv és Permanent Waves Super Deluxe kiadvány

2021. június 27., vasárnap, 20:05

vinyl lemez vinyllemez lemezajánló zeneajánló CD-lemez könyv könyvajánló

A Rush tagjaitól, főleg a bő egy éve elhunyt, Professzor becenévre hallgató Neil Peart dobostól sosem állt távol az írás, hiszen már az aktív évek alatt is megjelent néhány kötete, amelyekben elsősorban motoros túráiról, vagy a koncertkörutakról írt. Nemrég látott napvilágot a basszusgitásos-énekes 400 oldalas Geddy Lee's Big Beautiful Book of Bass című könyve is, ami standard, deluxe, és ultra limitált változatban került a standokra, persze elsősorban külföldön.

Art of RushArt of RushRush Permanent Waves Super DeluxeRush Permanent Waves

Az újonnan kibővített és frissített, gyönyörű, 292 oldalas, 30x30 cm-es The Art of Rush - Second Edition című könyv bemutatja a Rush és a régi művészük és illusztrátoruk Hugh Syme 40 éves kapcsolatát, a dobos és szövegíró Neil Peart előszavával. Ez a második kiadás egy újonnan tervezett borítóval, valamint egy plusz 20 oldalas résszel rendelkezik, amely a zenekar 40. évfordulós kiadványainak ezen részét mutatja be.

Art of Rush

A könyv eredeti illusztrációkat, festményeket, fotókat és hihetetlen történeteket tartalmaz minden egyes album esetében, amelynek a borítóját Hugh Syme 1975 óta tervezett a zenekarral. A könyv szövegi részét Stephen Humphries zeneújságíró írta, és mélyinterjúkat tartalmaz a Rush zenekar minden tagjával és Hugh Syme-mal. Az Art of Rush szórakoztató anekdotákat és kommentárokat mutat be számos neves zenésztől, színésztől, sportolótól, írótól, rádiós személyiségtől és a Rush bennfenteseitől a kedvenc Rush albumuk borítóiról, amelyek egyértelműen feltárják, mennyire életszerű és hatásos a zenéjük vizuális ábrázolása. A Rush kiadványok egyik jellemzője az a jelentős gondosság és odafigyelés, amelyek mindegyikébe beletartozik a koncepcionális mű is. Az olvasók meglepődve fedezhetik fel, hogy mennyi erőfeszítést igényeltek az egyes koncepciók és a lemezborítók kivitelezése.

Néhány, szinte regénybe illő történetet olvashatunk, például a Farewell to Kings, vagy a Presto borítójával kapcsolatban, ahogyan a bonclabor mélyébe ereszkedve agyat találtak a Hemispheres-hez. Továbbá a Deborah Samuel fotóművésszel kapcsolatos mutatvány a Moving Pictures esetében, de a zenekar művészetének története nem lenne teljes a legismertebb képének, a The Starman-nek a bemutatásával, ami a leghíresebb albumukból, a 2112-ből származó alkotása.

Rush Permanent Waves

"Hugh és én első találkozásunk óta olyan szintű kommunikációt folytattunk, amely a művészet hosszú távú megvitatásának minden évében támogatott bennünket" - mondta Neil Peart. Az Art Of Rush elengedhetetlen a Rush, a művészet és a zene rajongóinak, de aki csak zenére vágyik tőlük továbbra is, annak ott van a nemrég megjelent Permanent Waves negyvenedik évfordulós változata, ami szintén méltó fejhajtás a zenekar, és annak egyik legjobb albuma előtt.

Rush Permanent Waves Super Deluxe

A Rush Permanent Waves 40 éves évfordulója alkalmából a Super Deluxe Edition két CD-t, három 180 grammos audiofil fekete bakelitlemezt és egy 40 oldalas, keménykötésű könyvet tartalmaz, amelyet az eredeti albumtervező, Hugh Syme újragondolt alkotásaival töltöttek meg, a zenekar archívumából még kiadatlan fotókkal és egy exkluzív tizenkétezer szavas esszével. Az Abbey Road Mastering Studios 2015 album remaster-je először CD-n jelent meg. A második lemez kiadatlan bónusz élő zeneszámokat tartalmaz a Permanent Waves World Tour 1980 három állomásából, úgymint Manchester Apollo, Hammersmith Odeon, vagy a Missouri St. Louis-i Kiel Auditorium, mindegyikük újrakevert változatban a zenekar régi producere, Terry Brown által. A Super Deluxe Edition része még a három zenekari tag replikája, egy kétoldalas poszter, amely bemutatja az eredeti lemezborító modelljét és a Le Studio minden egyes zenekar tagjának fényképét, valamint három Neil Peart kézzel írott lírai lap a The Spirit of Radio, az Entre Nous és Natural Science című dalokhoz. A kiadványok természetesen nem olcsók, hiszen darabjuk 30 ezer forint fölött van, de az igényesség, és a zenekar rajongóinak értékes relikvia lehet majd a polcukon.

 

További cikkek:

Impresszum

Főszerkesztő:
Zsóka Krisztián
email: zsoka.krisztian@av-online.hu

Kapcsolatfelvétel:
info@av-online.hu
telefon: +36-30-2272035

Kiadó:

Future Life Kft.
Future Life Kft.

3535 Miskolc, Fényesvölgyi u. 16. 1/3.

 

Kapcsolat

Kérdése merült fel a szórakoztató elektronika rejtekében?
Írjon nekünk: info@av-online.hu

Médiaajánlat

Személyre szabott ajánlatért írjon a marketing@av-online.hu címre.