Technics SL-1210GAE 55th Anniversary Limited Edition vinyl lemezjátszó

2020. június 2., kedd, 11:00

Technics audio hifi vinyl bakelit lemezjátszó Technics lemezjátszó bakelit lemezjátszó vinyl lemezjátszó Technics vinyl lemezjátszó

A Technics idén ünnepli 55. születésnapját, mely jeles alkalomból egy limitált kiadású, a cég kínálatában különlegesnek mondható lemezjátszót készített. Ez a modell az SL-1210GAE alapjaira építve kínál néhány különlegességet. A termék bejelentésén mi is részt vettünk, és megtudtunk róla néhány érdekes részletet.

Technics SL-1210GAE 55th Anniversary Limited Edition vinyl lemezjátszóTechnics SL-1210GAE 55th Anniversary Limited Edition vinyl lemezjátszóTechnics SL-1210GAE 55th Anniversary Limited Edition vinyl lemezjátszóTechnics SL-1210GAE 55th Anniversary Limited Edition vinyl lemezjátszóTechnics SL-1210GAE 55th Anniversary Limited Edition vinyl lemezjátszó NagaokaTechnics SL-1210GAE 55th Anniversary Limited Edition vinyl lemezjátszó NagaokaTechnics SL-1210GAE 55th Anniversary Limited Edition vinyl lemezjátszó NagaokaTechnics NagaokaTechnics NagaokaTechnics NagaokaTechnics SL-1210GAE 55th Anniversary Limited Edition vinyl lemezjátszó

A Technics koncepciója ezzel a modellel az, hogy minden alkatrész a lehető legjobban illeszkedjen egymáshoz, a lehető legkevesebb rezonanciát vegye fel, akár a motorról, akár a környezetből, illetve hogy a megszólalás kifejezetten audiofil legyen. Ennek megfelelően a teljes lemezjátszó tervezése és kivitelezése is e szempontoknak alárendelve történt, együttműködésben a Nagaoka hangszedő gyártóval.

Technics Nagaoka

A Nagaoka külön az SL-1210GAE modellhez fejlesztette JT1210 MM hangszedőt, amit kifejezetten a felhasznált közepesen könnyű magnéziumból készült karhoz terveztek, 1,3-1,8 gramm javasolt tűnyomás mellett.

A készülék fekete színben pompázik, a sasszi 10 mm vastag alumíniumból készült. A belső teret speciális rezonanciacsökkentő anyagokkal "bélelték ki", így azössztömeg tekintélyes, 18 kg. A direct drive meghajtást biztosító motorba egy Hybrid Encoder nevű digitális, forgás-stabilitást szabályzó rendszer is beépítésre került, hogy még kevesebb rezonancia kerülhessen át a lemezre. Ugyanezen okból az alumínium lemeztányér is háromrétegű, és anyagában négy különféle, eltérő rezgéscsillapítású alkotóelemet találunk, felül 2 mm rézzel, ami ennek köszönhetően - a gyártó szerint - a márványhoz hasonló rezgéscsillapítási tulajdonságokat vesz fel, amellett, hogy súlya is igen nagy. A lemezalátét anyaga gumi, ami a hangzásban esetleg visszaköszönhet. A külvilágból érkező rezgések kioltásáról a tömör gumiból készült, és speciális géllel töltött lábak felelnek.

Technics SL-1210GAE 55th Anniversary Limited Edition vinyl lemezjátszó

A bemutató során bővebb technikai adatokat nem bocsátott rendelkezésre a gyártó, ugyanakkor egyértelműnek látszik, hogy az egymáshoz tervezett alkotóelemek egységét megbontani nem biztos, hogy szerencsés. A Technics SL-1210GAE 55th Anniversary Limited Edition-t úgy tervezték, hogy magasabb audiofil igényeket is kielégítsen már a kicsomagolástól kezdve.

Technics Nagaoka

Reméljük, hogy a Technics SL-1210GAE ezen inkarnációja is méltó folytatás lesz a legendás, 1210 DJ lemezjátszó vérvonalában, amiből most ráadásul egy igen limitált szériájú modell is a miénk lehet. Reméljük, nemsokára lehetőségünk lesz tesztelni is a Technics újdonságát!

www.technics.com

avland.hu

Technics SL-1210GAE 55th Anniversary Limited Edition vinyl lemezjátszó

 

További cikkek:

Impresszum

Főszerkesztő:
Zsóka Krisztián
email: zsoka.krisztian@av-online.hu

Kapcsolatfelvétel:
info@av-online.hu
telefon: +36-30-2272035

Kiadó:

Future Life Kft.
Future Life Kft.

3535 Miskolc, Fényesvölgyi u. 16. 1/3.

 

Kapcsolat

Kérdése merült fel a szórakoztató elektronika rejtekében?
Írjon nekünk: info@av-online.hu

Médiaajánlat

Személyre szabott ajánlatért írjon a marketing@av-online.hu címre.