Sting Nothing Like The Sun digitális deluxe változat

2022. november 13., vasárnap, 09:10

zeneajánló lemezajánló zene ajánló

Az Aniversal Music Group a közelmúltban elérhetővé tette Sting második szólóalbumának, a ...Nothing Like The Sun-nak "Expanded Edition"-jét, de csak digitális szolgáltatásokon keresztül, fizikai kiadás nincs.

Sting Nothing Like The Sun digital deluxe editionStingSting

Az 1987-es album vitathatatlanul Sting legjobb szólójátéka, producere Neil Dorfsman és maga Sting. Nevezetesen egy "DDD" CD volt, ami azt jelenti, hogy digitálisan rögzítették, keverték és masterelték (a harmadik betű mindig "D", mivel a CD digitális formátum).

Az albumon a We'll Be Together, az Englishman in New York, a Fragile és a They Dance Alone kislemezek mind szerepelnek. Figyelemre méltó, hogy egyik sem jutott be a legjobb 40 sláger közé az Egyesült Királyságban, bár az Englishman in New York késve került be a brit top 20 közé, amikor 1990-ben megjelent a klasszikussá vált Ben Liebrand Remix. Az Egyesült Államokban Sting nagyobb sikert aratott, és We'll Be Together a legjobb 10-es kislemez, a Be Still My Beating Heart pedig (amit Észak-Amerikában egyedülállóan második kislemezként választottak) a 15. helyet érte el.

A kislemezek, remixek, B-oldalak és különböző változatok nagy sorát produkálták, bár ezek soha nem jelentek meg semmilyen fizikai újrakiadáson. A '90-es évek elején a Mobile Fidelity Sound Labs (MFSL) kiadott egy 'Ultradisc' 24k arany CD-kiadást (bónusz számok nélkül), majd ugyanebben az évtizedben megjelent a Nothing Like The Sun digitálisan átdolgozott változata, amiben megint nem volt extra. A legérdekesebb, hogy 2000-ben egy DTS-CD tartalmazta az album új, 5.1-es surround mixét, azoknak, akiknek megvolt az erre alkalmas lejátszója, de azóta a japán, papírtokos SHM-CD újrakiadásán és a szabványos bakelit újrakiadásokon kívül kevés volt az aktivitás.

Sting

Ez az új, digitális, bővített kiadás 14 bónusz számot kínál, melyek a következők:

1. Conversation With A Dog (B-oldalas dal a We'll Be Together-ről)

2. If You There (B-oldalas dal az angol They Dance Alone kislemezről és az amerikai Englishman in New York-ról)

3. Up From The Skies (extra az amerikai Englishman in New York CD kislemezről)

4. Someone to Watch Over Me (extra dal az amerikai Englishman in New York CD-kislemezről)

5. Ghost in the Strand (B-oldalas dal az angol Englishman in New York-ról)

6. Englishman in New York Ben Liebrand Mix - 6.12 változat - az angol 12"-es CD-kislemezről, 1990-ből

7. Englishman in New York Ben Liebrand Mix - 4.13 kiadás - az angol, 1990-es CD-kislemezről

8. Fragile dj MONK's Extended Vocal Remix Version- a 2001-es 12" promo CD-kislemezről

9. Fragile dj MONK's Radio Edit Version a 2001-es promo CD-kislemezről

10. Fragile dj MONK's Hard Rain Dub Version - a 2001 promo 12-inches kislemezről

11. Fragile Bedroom Rockers Remix Version - a 2001 promo CD-kislemezről

12. We'll Be Together Extended Mix - az angol CD-kislemezről

13. We'll Be Together Alternate Version - az angol CD-kislemezről

14. We'll Be Together (Instrumental) - az angol CD-kislemezről

Igen, azok a Fragile remixek korszakon kívüliek, és az albumon kívüli számok összegyűjtése nem tökéletes, de ez még mindig olyan érzés, mint egy pofon a fizikai zenehordozók rajongói számára. Ez a 14 bónuszdal kényelmesen elférne egyetlen CD-n, így a nyilvánvaló kérdés az, hogy Sting miért nem hagyta jóvá az album ezen bővített kiadását a fizikai megjelenésre?

Sok oka lehet, de tekintve, hogy egyetlen másik Sting-albumot sem bővítettek ki - néhány nagyon friss megjelenés kivételével - és a The Police öt stúdióalbuma közül sem (kivéve a Ghost in the Machine) azt a következtetést kell levonni, hogy Sting nem akar - vagy pontosabban nem motivált - így "visszanézni".

Természetesen továbbra is várjuk azt a Regatta De Blan c. box készletet, amelyről 2021 nyarán Andy Summers azt mondta, hogy érkezik. Summers állt a The Police Around The World restaurálása és újrakiadása mögött, ezért egyértelműen érdeklődik az archiválási tevékenység iránt, még akkor is, ha Stewart Copeland dobos 2022-ben bevallotta, hogy "Érdekes visszatérni a Police-hoz, de nem ez a legizgalmasabb dolog, amit manapság megtehetünk".

Az idén 35 éves Nothing Like The Sun bővített kiadása hallgatható streaming csatornákon, vagy letölthető különböző hivatalos szolgáltatókon keresztül.

sting.lnk.to/NothingLikeTheSunPR

Sting

 

További cikkek:

Impresszum

Főszerkesztő:
Zsóka Krisztián
email: zsoka.krisztian@av-online.hu

Kapcsolatfelvétel:
info@av-online.hu
telefon: +36-30-2272035

Kiadó:

Future Life Kft.
Future Life Kft.

3535 Miskolc, Fényesvölgyi u. 16. 1/3.

 

Kapcsolat

Kérdése merült fel a szórakoztató elektronika rejtekében?
Írjon nekünk: info@av-online.hu

Médiaajánlat

Személyre szabott ajánlatért írjon a info@av-online.hu címre.