Sonus faber Olympica Nova hangfal család

2019. szeptember 17., kedd, 15:40

Sonus faber audio hifi házimozi hangfal hangszóró high end hifi hangfal házimozi hangfalszett Sonus faber hangfal high end hangfal

A Sonus faber nemrég bejelentette legújabb, Olympica Nova névre keresztelt hangfal családját, ami a Rocky Mountain International Audio Fest keretein belül debütált. A népszerű előd új változatában a családot három álló, egy állványos, egy falra szerelhető és két center hangsugárzó alkotja.

A Sonus faber Olympica Nova sorozat új fejlesztésű hangszórókat, keresztváltókat és dobozszerkezetet kapott, kinézetük pedig nyálcsorgató, ahogyan azt a cégtől elvárjuk. Az Olympica Nova hangdobozai nyolcrétegű, hajlított fából készülnek, belül pedig merevítésekkel stabilizáltak.

Sonus faber Olympica Nova III hangfal

A korábbi Olympica sorozat bőr tetőlapját a hangdoboz színével megegyező fabetétre cserélték, melyet tömör alumínium keret vesz körbe, rajta a gyár logójával. A már megszokott lant alak egy új, aszimmetrikus változatát alkalmazták, ami segít megelőzni a dobozon belüli rezonanciák kialakulását. A frontoldal enyhe íve szintén ezt csökkenteni, melyet tovább segít a közép- és magassugárzó körül elhelyezett bőrbetét is.

Sonus faber Olympica Nova I hangfal

A reflexport egy darab alumíniumból extrudált Stealth Ultraflex rendszer, amely ultra alacsony turbulenciát garantál, így elkerülhető a levegő mozgása által keltett zaj. Külön érdekesség, hogy a fém idom a hangdoboz teljes magasságában végigfut.

Sonus faber Olympica Nova II hangfal

A sorozat lábazatát is teljesen újratervezték a mérnökök, így az álló Nova modellek lábai egy tömör alumínium alsó panelből nyúlnak ki. A stabilitásért acél tüskék felelnek, melyek a magasság beállítását is lehetővé teszik.

A hangszórókészletet teljesen megújították, így a magassugárzó egy 28 mm-es DAD (Damped Apex Dome), melyet egy alumínium öntvény gyűrű vesz körbe, továbbá egy hangterelő elemet is kapott.

Sonus faber Olympica Nova II hangfal

A középsugárzó a cég teljesen új fejlesztése. A membrán anyaga cellulóz pép, amely rostokat is tartalmaz azért, hogy a káros rezonanciákat kiküszöböljék és fokozzák a merevségét.

Sonus faber Olympica Nova III hangfal

A mélysugárzók szintén cellulóz pép alapra épülnek, de a rétegeket speciális szintetikus hab rögzíti egymáshoz. Az új szerkezet ezáltal rendkívül alacsony tömeggel és nagy merevséggel rendelkezik.

Sonus faber Olympica Nova W háttérsugárzó

A Sonus faber Olympica Nova hangfalak szeptemberben érkeznek a hazai márkakereskedőkhöz, az áruk várhatóan 1 200 000 és 5 500 000 Ft között alakulnak. 

audiophile-szalon.hu

sonusfaber.com

Sonus faber Olympica Nova CII centersugárzó

 

További cikkek:

Impresszum

Főszerkesztő:
Zsóka Krisztián
email: zsoka.krisztian@av-online.hu

Kapcsolatfelvétel:
info@av-online.hu
telefon: +36-30-2272035

Kiadó:

Future Life Kft.
Future Life Kft.

3535 Miskolc, Fényesvölgyi u. 16. 1/3.

 

Kapcsolat

Kérdése merült fel a szórakoztató elektronika rejtekében?
Írjon nekünk: info@av-online.hu

Médiaajánlat

Személyre szabott ajánlatért írjon a marketing@av-online.hu címre.