Sheryl: Music from the Feature Documentary dokumentumfilm és dupla album

2022. június 17., péntek, 20:05

lemez lemezajánló zeneajánló filmajánló vinyl CD-lemez vinyl lemez

A Sheryl című dokumentumfilmhez készült, és a művésznő teljes karrierjét átívelő filmzene egyszerre bizonyítja Sheryl Crow kitartó erejét, és nagyvonalú áttekintést nyújt az énekes-dalszerző munkásságáról.

Sheryl CrowSheryl CrowSheryl CrowSheryl Crow Music from the Feature DocumentarySheryl Crow Music from the Feature DocumentarySheryl Crow Music from the Feature Documentary

Azóta, hogy az 1993-as nagy sikerű All I Wanna Do-val bekerült a köztudatba, Sheryl Crow egy figyelemreméltóan konzisztens zenei katalógust halmozott fel tagadhatatlan gyökerekkel és szigorúan kidolgozott dalírással, amely megidézi a rock mesés múltját, miközben egyenesen kapcsolódik a jelenhez. Már valamilyen szinten tapasztalt veterán volt, amikor a reflektorfény rátalált, hiszen Michael Jackson háttérénekeseként turnézott, jingle-eket írt, és stúdiómunkát folytatott olyan előadókkal, mint Don Henley és Stevie Wonder, és ez a zenéjén is meglátszott.

Sheryl Crow

Ez elég volt ahhoz, hogy eleget tegyen a popslágerlistáknak, de úgy érezte, hogy az egész egyszer már megélt és rokonítható. Tom Pettyhez hasonlóan Crow klasszikus gyökerei, rock és modern produkciós érintések kombinációja segített rádióhimnuszokat készíteni az olyan dalokból, mint az If It Makes You Happy, az Everyday Is a Winding Road és a Soak Up the Sun. A 2000-es évek közepén Grammy-díjat is nyert, együttműködött Prince-szel, írt egy James Bond főcímdalt, és a rock egyik örökös alappillére lett egy platinalemezzel, ami a legnagyobb slágereit tartalmazza.

Ahogy a dokumentumfilm is tanúsítja, a zeneiparban a relevancia folyamatos érzetének fenntartása - nem is beszélve a magas színvonalról - nem könnyű feladat. A hírnévvel, a szexizmussal, a nyilvános románcokkal és a rákkal folytatott küzdelmei során Crow érzelmi őszinteségében és mesterségbeli mélységében mutatkozik meg, kezdve a 90-es évektől egészen a Threadsig, a 2019-es epikus duettalbumig, amelyen többek között Sting, Bonnie Raitt és Keith Richards is közreműködött.

Sheryl Crow Music from the Feature Documentary

A filmzene albumon a Leaving Las Vegas-hoz és a My Favourite Mistake-hez hasonló dalok mellett olyan mélyebb tartalmúak is találhatók, mint a szerpentinszerű Riverwide és a spektrális, bluesos Crash and Burn.

Sheryl Crow

Van néhány új szerzemény is, köztük a kiváló Forever, egy megfelelően elgondolkodtató ballada, laza, homályosan pszichedelikus Beatles-i árnyalattal. Már van egy maroknyi Sheryl Crow antológia a piacon, de ez a filmzene könnyen lehet, hogy a legátfogóbb visszatekintés lenyűgöző karrierjére.

A művésznő pályafutását bemutató hanganyag dupla CD-n, vinylen és letölthető formátumban is elérhető már.

sherylcrow.com

sherylcrow.lnk.to/SherylSoundtrack

Sheryl Crow Music from the Feature Documentary

 

További cikkek:

Impresszum

Főszerkesztő:
Zsóka Krisztián
email: zsoka.krisztian@av-online.hu

Kapcsolatfelvétel:
info@av-online.hu
telefon: +36-30-2272035

Kiadó:

Future Life Kft.
Future Life Kft.

3535 Miskolc, Fényesvölgyi u. 16. 1/3.

 

Kapcsolat

Kérdése merült fel a szórakoztató elektronika rejtekében?
Írjon nekünk: info@av-online.hu

Médiaajánlat

Személyre szabott ajánlatért írjon a info@av-online.hu címre.