Rammstein Zeit új album áprilisban!

2022. április 7., csütörtök, 22:50

lemez zene ajánló lemezajánló zeneajánló

A Rammstein bejelentette új albumát a Zeit-ot, amely április 29-én jelenik meg, és a címadó dalt a zenekar nyolcadik opuszának beharangozásaként mutatta be.

Rammstein Zeit LPRammstein Zeit coverRammstein ZeitRammstein Bryan AdamsRammstein Zick Zack

A Robert Gwisdek színész és zenész által rendezett videó már elérhető a zenekar YouTube-csatornáján, eközben a kanadai zenész és fotós, Bryan Adams promóciós fotókat készített és jelentetett meg. Mivel a COVID miatt kénytelenek voltak elhalasztani európai és amerikai turnéjukat, a banda 2020-ban az Instagramon elárulta, hogy a francia La Fabrique Studiosban voltak elfoglalva, ahol felvették 2019-es Untitled című albumukat. "Sajnos idén nem lesz turné" - írta Christof "Doom" Schneider dobos, "de nagyszerű, hogy újra a stúdióban lehetek!"

Tavaly novemberben Richard Kruspe megerősítette, hogy a banda új lemeze várhatóan a turné előtt fog megjelenni, ami májusban indul.

Ezt megelőzően Christoph megosztotta, hogy Thomas Pesquet francia űrhajósnak egy vadonatúj dalt játszott le az űrben.

Rammstein Bryan Adams

Az űr hív! - tette közzé az Instagramon. "Megtiszteltetés számomra, hogy Rammstein nevében beszélhettem az ISS űrhajósával, jelenlegi parancsnokával, aki fél éve él az űrben. Úgy éreztem, mintha egy gyerek álma vált volna valóra – beszélgetni egy az égen élő emberrel, aki megosztja a látásmódját, újra ráébredve, milyen kicsik vagyunk mindannyian a világegyetem mélységéhez képest…"

"Ő volt az első, aki meghallgatta az egyik új dalunkat a közelgő albumról. A premier az égen volt, ami megtiszteltetés számunkra. Köszönjük a NASA-nak és Thomasnak ezt az egyedülálló élményt. A Rammstein várva várt nyolcadik stúdióalbumának megjelenése elhúzódhat a papírhiány miatt." - mondta Sven Helbig német zeneszerző/zenei rendező, aki nemrég fejezte be közreműködését a csapat új albumához.

Rammstein Zeit

A sachsische.de német hírportálnak adott új interjúban (a Metal Sucks-on keresztül) Helbig, aki a 2019-es Untitled album két dalának kórus és vonóskíséreteiért is felelős elárulta, hogy két hete adta át kiegészítéseit a szextett új anyagához, de a Rammstein bizonytalan abban, hogy az album pontosan mikor jelenhet meg a csomagolási/gyártási folyamatot akadályozó papírhiány miatt.

"A zenekar számára ez a leállás most bosszantó" - mondta Helbig, így maga a zenekar jelenleg nem tudja, hogy mikor kerülhet a piacra az új kiadvány.

"A triviális ok: papírhiány" - folytatja. "Sok CD-t és lemezt, azaz rengeteg füzetet és borítót kell tudniuk egyszerre megjelentetni világszerte, és ez most valószínűleg nem kivitelezhető."

Rammstein Zeit cover

"A munkám befejeződött" - tette hozzá Helbig. "Két hete végre elkészültem. A zenekar számára ez a leállás most bosszantó. Hatan nem tudják, mikor jön az album, nem tudják, hogy idén lesz-e a turné. Előre akarnak lépni, játszani akarnak, de ehelyett, mint szinte minden zenész, ott ülnek és tördelik a kezüket, és várják, hogy végre döntések szülessenek."

Arra a kérdésre, hogy áruljon el néhány részletet az új albummal kapcsolatban, a zeneszerző - érthető módon - szűkszavú maradt.

"Ez mind titok, mert a banda gyakran az utolsó pillanatban eldobja a dalokat, megváltoztatja azokat. Till nem akar átírni egy szöveget, de Richard hülyeségnek tartja. Vagy a gitárosok nem tudnak megegyezni a riffben."

Rammstein Zick Zack

A banda 2020 októberében a közösségi médiában közzétett posztokon elárulta, hogy újra stúdióba vonultak a franciaországi Saint-Rémy-de-Provence-i La Fabrique stúdióban, Flake Lorenz billentyűs később megerősítette, hogy a szextett új albumon dolgoizk.

"Az a tény, hogy nem tudtunk élőben fellépni, növelte kreativitásunkat" - mondta. "Több időnk volt új dolgokra gondolni, és kevesebb volt a figyelemelterelés."

A csapat a tervek szerint május 20-án tér vissza a színpadra, amikor Lipcsében megkezdi kétszer elhalasztott európai stadionturnéját, maga a Zeit című album pedig ezt megelőzően, április 29-én kerül végre az üzletek polcaira.

zeit.rammstein.de

rammstein.lnk.to/Zeit

Tracklist

1. Armee Der Tristen

2. Zeit

3. Schwarz

4. Giftig

5. Zick Zack

6. OK

7. Meine Tränen

8. Angst

9. Dicke Titten

10. Lügen

11. Adieu

 

További cikkek:

Impresszum

Főszerkesztő:
Zsóka Krisztián
email: zsoka.krisztian@av-online.hu

Kapcsolatfelvétel:
info@av-online.hu
telefon: +36-30-2272035

Kiadó:

Future Life Kft.
Future Life Kft.

3535 Miskolc, Fényesvölgyi u. 16. 1/3.

 

Kapcsolat

Kérdése merült fel a szórakoztató elektronika rejtekében?
Írjon nekünk: info@av-online.hu

Médiaajánlat

Személyre szabott ajánlatért írjon a info@av-online.hu címre.