Prince Welcome 2 America posztumusz album

2021. augusztus 22., vasárnap, 12:00

lemez lemezajánló zeneajánló vinyl CD-lemez vinyl lemez

Prince 2010-ben felvett első posztumusz albuma egy korszerű koncepciólemez, amelyben árnyaltan formál véleményt az adókról, a technológiáról, a drogokról, a vallásról és a zeneiparról.

Prince Welcome 2 AmericaPrince Welcome 2 AmericaPrince Welcome 2 AmericaPrince Welcome 2 America cover

Prince-nek van néhány nagyszerű tiltakozó dala, mint a Sign o the Times, az 1999, az America, a Ronnie, Talk to Russia és a Love Sign, hogy csak néhányat említsünk, de soha nem volt igazán lázadó dalszerző. Négy évtizedes pályafutásának szédítő hullámvölgyei között azon kevés dolgok egyike, amely állandó maradt, hogy hajlandó volt félretenni a finomságot és a mesterkéltséget, ha akadt olyan üzenet, amelyet szükségesnek tartott, hogy publikáljon. Például az "Abraham Lincoln rasszista volt", a "Vigyük el az összes fegyvert", vagy a "Ne engedje, hogy gyermekei tévét nézzenek, amíg nem tudnak olvasni".  Volt néhány jó pillanata, és a meggyőződésében szenvedélyes volt a csípősen békés csillagszemű könyörgéseiben, de a szerelemről, a szexről és Istenről szóló dalainak bonyolultsága nem mindig vitte át a polémiáját.

A Welcome 2 America az első posztumusz Prince album, amely teljes egészében kiadatlan anyagból áll, és amelyet a néhai popsztár archivátora, Michael Howe talált felcímkézett CD-R formájában. Ahogy a cím is sugallja, ez egy korszerű koncepcióalbum, amely Prince véleményét az adókról, a technológiáról, a drogokról, a vallásról és a zeneiparról világosan és nyersen tálalja az úgynevezett power-trió által, melynek tagjai rajta kívül még Tal Wilkenfeld basszusgitáros és Chris Coleman dobos. A 12 dalból álló szettet 2010-ben vették fel, és elég nagy reményeket fűzött ahhoz, hogy turné formájában is bemutassa. Aztán ismeretlen okokból ezt felfüggesztette, de valószínűleg azért, mert Wilkenfeld nem tudott csatlakozni a koncertekhez, így az album elavult reprezentációja volt az élő hangzásnak. Bár tekintettel arra, hogy előadásai mennyire következetesen haladták meg pályafutása második felében felvett munkáit, úgy tűnik, ez nem sokat számított volna.

Prince Welcome 2 America

Prince-nek sok minden eszébe jutott 2010 -ben, és az egykori albumai, mint a Lotusflow3r és a 20Ten, nem kevésbé szégyellték a szörnyű előrejelzéseket és a súlyos diagnózisokat. Ezek nem tartoztak a legerősebb albumai közé, ahogyan ez sem, de a Welcome 2 America egy kicsit jobb a felépítése miatt. 54 percnyi anyaga szép középutat talál a Lotusflow3r tripla album és a 20Ten enyhe stílusa között, jól szekventált, egyik dal sem töltelékanyag, a trió pedig következetes hangzást és stílust épít fel.

Prince Welcome 2 America

Nem állíthatjuk azt, hogy a legerősebb pillanatait foglalja magában, de rajongóknak mindenképpen kötelező a művész kiadatlan felvételeinek ezen csokra, ami augusztusban jelent meg a Legacy kiadó gondozásában.

 

További cikkek:

Impresszum

Főszerkesztő:
Zsóka Krisztián
email: zsoka.krisztian@av-online.hu

Kapcsolatfelvétel:
info@av-online.hu
telefon: +36-30-2272035

Kiadó:

Future Life Kft.
Future Life Kft.

3535 Miskolc, Fényesvölgyi u. 16. 1/3.

 

Kapcsolat

Kérdése merült fel a szórakoztató elektronika rejtekében?
Írjon nekünk: info@av-online.hu

Médiaajánlat

Személyre szabott ajánlatért írjon a info@av-online.hu címre.