PMC Cor integrált sztereó erősítő

2019. augusztus 27., kedd, 17:55

PMC audio hifi sztereó erősítő PMC hifi PMC erősítő hifi erősítő sztereó erősítő

Sokan csodálkozhatnak azon, hogy a kora ellenére már legendássá vált PMC a hangfalak mellett erősítőt is épít, pedig belegondolva, nincs ebben semmi különös. A gyártó eredendően stúdiótechnikával kezdte a karrierjét, ahol nem ritkák az aktív hangdobozok, amelyekbe ezáltal erősítő kerül. A nemrég bemutatott Cor integrált sztereó erősítő már a nevében is utal arra, hogy ez a komponens egy rendszer szíve, magja.

Örömmel írnánk le, hogy a PMC Cor szép, de sajnos nem az. Ennél egyszerűbbet és ódivatúbbat tulajdonképpen nem is lenne nehéz megtervezni, de a lényeg természetesen belül lakozik, amit 5 ezer angol fontért el is várunk. Az alkotók elsődleges szempontja az volt, hogy egy olyan erősítőt készítsenek, ami átlátható és zenei, továbbá megfelelő energiaátadásra képes, mint a hangsugárzóik.

PMC Cor sztereó erősítő

A Cor A/B osztályú, 4 ohmon 140 wattot ad le, belül pedig kettő tápegységet használnak, egyiket az audio áramkörökhöz, a másikat pedig a vezérlőrendszerhez. A 12 kg-os, ezüst vagy fekete színben megvásárolható erősítő eleje és oldallapjai bordázottak, ami elsősorban a hőelvezetésre szolgál, dizájn elemként szokatlan, nem feltétlenül fog mindenkinek tetszeni.

PMC Cor sztereó erősítő

A frontoldalán a hangerőszabályzó és a fejhallgató aljzat mellett vízszintesen mozgatható hangszínszabályzó csúszkák vannak, továbbá egy bypass gomb, amivel a legtisztább jelút érhető el. A magas, mély és balansz csúszkák végén LED jelzi az aktivitásukat, ez a megoldás szintén a stúdióból került át. Mindezek vezérléséhez szintén bordázott oldalú távirányító is jár, amivel még ezeket a motoros csúszkakapcsolókat is mozgathatjuk.

PMC Cor sztereó erősítő

Bemenetek terén a szokásos RCA és XLR mellett van egy olyan is, ami által megkerülhetjük az előerősítőt, így a jelet egyenesen a végfokba irányíthatjuk, így még házimozi rendszerbe is beilleszthetjük. Telhetetleneknek még előerősítő kimenetet is kínálnak, bár a hírek szerint a Cor a maga 2x140 wattjával is igazi vadállattá tud válni. A hangsugárzó csatlakozók természetesen aranyozottak és teflon szigetelésűek, a tápkábel természetesen cserélhető.

PMC Cor sztereó erősítő hátlap

A PMC Cor hangjáról annyit érdemes megjegyezni, hogy magabiztos, vehemens, ha azt az adott zene megkívánja, de mindenekelőtt tiszta, semleges, semmilyen téren nem változtatja meg a hangmérnökök eredeti elképzeléseit.

PMC Cor sztereó erősítő

Amennyiben el tudunk attól tekinteni, hogy nem feltétlenül lesz a párunk kedvenc darabja a nappaliban, mi viszont szeretjük magunkat picit stúdióban érezni, továbbá a hangminőség az első, akkor mindenképpen érdemes vele számolnunk. Ha jól belegondolunk, a hangsugárzóikat sem elsősorban a külsejük miatt szeretjük.

pmc-speakers.com

 

További cikkek:

Impresszum

Főszerkesztő:
Zsóka Krisztián
email: zsoka.krisztian@av-online.hu

Kapcsolatfelvétel:
info@av-online.hu
telefon: +36-30-2272035

Kiadó:

Future Life Kft.
Future Life Kft.

3535 Miskolc, Fényesvölgyi u. 16. 1/3.

 

Kapcsolat

Kérdése merült fel a szórakoztató elektronika rejtekében?
Írjon nekünk: info@av-online.hu

Médiaajánlat

Személyre szabott ajánlatért írjon a marketing@av-online.hu címre.