Pink Floyd Live at Knebworth 1990 album

2021. április 25., vasárnap, 00:00

vinyl lemez vinyllemez lemezajánló zeneajánló CD-lemez

A Pink Floyd végre önálló kiadványként is megjelentette klasszikus Hertfordshire-i koncertjét, ami eddig csupán egy boksz formájában volt elérhető az igényes rockzene kedvelői számára.

Pink Floyd Live at Knebworth 1990Pink Floyd Live at Knebworth 1990 coverPink Floyd Live at Knebworth 1990

Néhány évvel azután, hogy a Pink Floyd befejezte nagyszabású világkörüli turnéját az A Momentary Lapse of Reason album kapcsán, 1990-ben egyszeri előadást tartottak, amit a Hertfordshire-i Knebworth házban vették fel 1990. június 30-án a Nordoff Robbins Zenei Központ és a Brit Művészeti és Műszaki Iskola támogatásával. A nap további fellépői között ott volt a Tears For Fears, Paul McCartney, Dire Straits, Elton John és a Genesis is.

A Pink Floyd eljátszotta a legnagyobb slágereit, köztük volt a Wish You Were Here, a Comfortably Numb és a Money, most pedig a zenekar önálló élő albumként is megjelenteti a Live at Knebworth 1990 felvételt CD-n, vinylen és digitális platformokon, amelyek korábban csak a Later Years dobozban voltak megtalálhatók.

Pink Floyd Live at Knebworth 1990 cover

"Van valami különleges Knebworthben" - mondta nyilatkozatában Nick Mason dobos. "Mindannyiunknak még mindig vannak emlékei arról, ahogyan a hetvenes években játszottunk, és ez az előadás sem volt más. Észak-londoni fiúként ez szinte otthoni játék volt, de azzal a további örömmel, hogy az volt az együttes újrakovácsolása egy meglehetősen mega turné után, amely jóval tovább mint egy évig tartott. Ez egyben alkalom volt arra, hogy a csodálatos Candy Dulfer játsszon szaxofonon a Shine On You Crazy Diamond és Money című dalokban, hiszen már jó ideje rajongtam a lányért, és kár, hogy nem volt lehetőségünk további fellépésekre. Kedves barátunk, Michael Kamen billentyűs is vendég volt nálunk. Michael az elmúlt 10 évben sokszor közreműködött a Pink Floyd oldalán, így nagyon jó érzés volt, hogy ezen a felvételen is játszik valamit."

A koncert másik figyelemre méltó vendége Clare Torry volt, aki a The Dark Side of the Moon The Great Gig in the Sky dalának LP változatának eredeti vokálját énekelte. Az egyetlen alkalom, amikor ezelőtt a Pink Floyddal énekelte a dalt, még 1973-ban volt, egy londoni koncerten.

Pink Floyd Live at Knebworth 1990

A Pink Floyd fellépését a becslések szerint 120 000-en nézték meg, a koncert profitja, amelyet az MTV akkoriban globálisan sugárzott, a Nordoff Robbins zeneterápiás jótékonysági szervezet javát szolgálta, amely pénzeszközökkel építette a Brit School előadóművészeti iskolát London közelében. A felvételt Andy Jackson David Gilmourral karöltve és Damon Iddins közreműködésével keverte újra, a hangot pedig az eredeti mester szalagokról készítették el. 2LP 180 g-os vinylen vásárolható meg 16 oldalas füzettel, az optimális hangminőség érdekében a vinylt 45 fordulat/perc sebességgel vágták, a CD-verzió pedig Gatefold papírtokba van csomagolva, és egy 24 oldalas füzetet tartalmaz.

A Live at Knebworth 1990-et hivatalosan 2021. április 30-án adják majd ki.

 

További cikkek:

Impresszum

Főszerkesztő:
Zsóka Krisztián
email: zsoka.krisztian@av-online.hu

Kapcsolatfelvétel:
info@av-online.hu
telefon: +36-30-2272035

Kiadó:

Future Life Kft.
Future Life Kft.

3535 Miskolc, Fényesvölgyi u. 16. 1/3.

 

Kapcsolat

Kérdése merült fel a szórakoztató elektronika rejtekében?
Írjon nekünk: info@av-online.hu

Médiaajánlat

Személyre szabott ajánlatért írjon a info@av-online.hu címre.