Patricia Barber Higher 5.1 SACD/DXD Surround kiadás

2021. augusztus 1., vasárnap, 19:10

lemez lemezajánló zeneajánló CD-lemez SACD-lemez

Több mint 30 éve Patricia Barber, dalszerző, zongorista és énekesnő egyedi stílusával képviseli az amerikai jazzt azáltal, hogy keresztezi a kortárs hangszeres jazzt és a magasszintű éneklés színvonalát. A Premonition Records Café Blue kiadásával kezdve a legismertebb Modern Cool albumig, amely fülledt hangját mutatja be, radikálisan átértelmezte a jazz határain túlmutató dalokat. Valamint ezek olyan albumok, amelyeket az audiofilek gyakran levesznek a polcról, hogy bemutassák a barátaiknak. A 2021-es, Higher című albumát ez továbbra is jellemzi, hiszen ismét együttműködik Jim Anderson hangmérnökkel, hogy hihetetlen hangminőséget teremtsen.

Patricia Barber HIGHER SACDPatricia BarberPatricia Barber

A Higher-t 2019-ben DXD 352,8 kHz felhasználásával rögzítették, de az ArtistShare eredetileg csak CD-n és 44,1 kHz/16 bites, veszteségmentesen letölthető formátumban adta ki. Most először elérhető az album DXD és többféle DSD felbontásban, sztereóban és vadonatúj többcsatornás 5.1 keverésként. Az SACD kiadás a sztereó és a térhatású mixet tartalmazza, de a puristák el akarják érni a DXD vagy DSD letöltéseket, amelyek magasabb mintavételi arányuk miatt jobb hangminőséget eredményeznek. A DXD nem DSD, inkább egy olyan PCM formátum, amely rendkívül magas mintavételi frekvenciát (352,8 kHz/24 bit) használ, és körülbelül négyszer akkora, mint egy DSD 2.8 fájl (ami matematikailag egyenértékű a 96 kHz/24 bites PCM-mel). A DXD-t egyes hangmérnökök kedvelik, mivel a DSD-be rögzítéshez szükséges Sonoma rendszer korlátozott szerkesztési képességekkel rendelkezik. A pure DSD-tartomány szerkesztési képességei valószínűleg javulni fognak, mivel a DSD fájlok hatékonysága körülbelül 25 %-kal alacsonyabb, mint a PCM-eké. Ahogy a szélessáv gyorsabbá válik, egyesek azt gondolják, hogy a DSD a jövőben könnyen az optimális választás lehet a zene streamingjéhez és letöltéséhez.

Patricia Barber

Miután lemondott a kiadói szerződésekről, Barber élő előadások sorozatát jelentette meg, csak letöltésre alkalmas formátumban. A dalok ezen formátumban történő rögzítéséhez az ArtistShare nonprofit szervezeten keresztül kapott támogatást. Minden bizonnyal ez egy kockázatos lépés, amikor a streaming szolgáltatások és a magas költségvetésű YouTube-videók uralják a piacot.

Patricia Barber

A 12 dalt tartalmazó albumon Patricia Barber mellett Patrick Mulcahy basszusgitáron, Jon Deitemyer dobon, Neal Alger akusztikus gitáron, Jim Gailloreto tenorszaxofonon játszik, a lírai szopránért pedig Katherine Werbiansky felel.

A felvételt Chicago Recording Compay Studio 5-ben rögzítették 2019 januárjában, Jonathan Lackey, Dann Thompson, Ulrike Schwarz és a már legendának számító Bob Ludwig felügyelete alatt.

 

További cikkek:

Impresszum

Főszerkesztő:
Zsóka Krisztián
email: zsoka.krisztian@av-online.hu

Kapcsolatfelvétel:
info@av-online.hu
telefon: +36-30-2272035

Kiadó:

Future Life Kft.
Future Life Kft.

3535 Miskolc, Fényesvölgyi u. 16. 1/3.

 

Kapcsolat

Kérdése merült fel a szórakoztató elektronika rejtekében?
Írjon nekünk: info@av-online.hu

Médiaajánlat

Személyre szabott ajánlatért írjon a marketing@av-online.hu címre.