Megérkezett az új Bowers & Wilkins Zeppelin

2021. október 13., szerda, 05:10

BW audio hifi hangfal hangszóró hangrendszer multiroom hangrendszer Bowers Wilkins Bowers hangfal Bowers Wilkins hangfal Bowers Wilkins hangrendszer

Korszerűsített elektronikával és hangszórókészlettel, valamint Bowers & Wilkins Music szoftvertámogatással debütál a gyártó újjáélesztett vezetéknélküli hangrendszere, a Zeppelin.

Bowers Wilkins Zeppelin hangrendszerBowers Wilkins Zeppelin hangrendszerBowers Wilkins Zeppelin hangrendszerBowers Wilkins Zeppelin hangrendszer hangszórókBowers Wilkins Zeppelin hangrendszer hangszórókBowers Wilkins Zeppelin hangrendszerBowers Wilkins Zeppelin hangrendszerBowers Wilkins Zeppelin hangrendszerBowers Wilkins Zeppelin hangrendszerBowers Wilkins Zeppelin hangrendszerBowers Wilkins Zeppelin hangrendszerBowers Wilkins Zeppelin hangrendszer hátlapBowers Wilkins Zeppelin hangrendszerBowers Wilkins Zeppelin hangrendszerBowers Wilkins Zeppelin hangrendszerBowers Wilkins Zeppelin hangrendszerBowers Wilkins Zeppelin hangrendszer

A mostanra 4. generációs kiadásként debütáló Bowers & Wilkins Zeppelin megőrizte elődjeinek ikonikus formatervét, néhány finom, de érzékletes részletmódosítással. A korábbi Zeppelin Wireless kiadástól eltérően a legfrissebb modell az iMac számítógépek talpához hasonló asztali állvánnyal készül, melyet hangulatosan megvilágít a (szükség esetén kikapcsolható) hangrendszer aljába rejtett állapotjelző fény. Opcionálisan falitartó konzol is vásárolható a még letisztultabb megjelenéshez.

Bowers Wilkins Zeppelin hangrendszer

Az új B&W Zeppelin agyát képező DAC/DSP chipkészlet alkalmas 24-bites nagyfelbontású műsorok dekódolására is, emellett kompatibilis a Bowers & Wilkins Music szoftverfelülettel. Utóbbi által olyan hangminőség-orientált internetes szolgáltatók felé nyit az új "léghajó", mint a Deezer, TIDAL és Qobuz.

Bowers Wilkins Zeppelin hangrendszer

Tartalmaz még Spotify Connect klienst is, ugyanakkor Andy Kerr, a cég marketingmenedzsere azt is elárulta, hogy az új hangrendszer a 2021-re ígért Spotify HiFi-vel ugyancsak kompatibilis lesz. Beszéd-alapon is vezérelhető, köszönhetően a beépített Alexa-támogatásának (Google Home egyelőre nem része a funkcióinak).

Bowers Wilkins Zeppelin hangrendszer

Mivel kifejezetten vezeték nélküli eszköznek szánták, a Zeppelin nem tartalmaz semmilyen kábelalapú bemenetet (leszámítva természetesen a működéshez szükséges tápcsatlakozót és egy USB-C aljzatot, amely kizárólag szervizes célokat szolgál), viszont szolgáltatásai között szerepel aptX Adaptive Bluetooth 5.0 és Apple AirPlay 2 támogatás.

Bowers Wilkins Zeppelin hangrendszer hátlap

A natív Apple Music támogatás egyelőre még nem szerepel az elérhető kliensek listáján (tehát az onnan lejátszott zenét egyelőre csak Bluetooth vagy AirPlay 2 kapcsolaton keresztül lehet élvezni), de a cég szerint folyamatban van ennek integrációja is. 2022 elejére multiroom támogatást is ígér a B&W, tehát az új Zeppelin többszobás hangrendszer zónájaként lesz vezérelhető további Zeppelin hangrendszerekkel, vagy a B&W Formation család más tagjaival összefűzve.

Bowers Wilkins Zeppelin hangrendszer hangszórók

A léghajó alakú készülékház elcsatolt magassugárzókat és 90 mm-es FST középsugárzó párt tartalmaz sztereó kiosztásban. Ezeket kiegészíti egy középre igazított, 150 mm-es mélysugárzó is. A hangszórókat egyenként, dedikált D osztályú erősítők hajtják, amelyek összteljesítménye 240 W.

Bowers Wilkins Zeppelin hangrendszer hangszórók

Az új Bowers & Wilkins Zeppelin már rendelhető 799 eurónak megfelelő forintért. Reményeink szerint az első Magyarországra érkező darabok valamelyikét mi is kölcsönkaphatjuk egy kis időre, hogy részletesebb cikk formájában is bemutathassuk Kedves Olvasóinknak!

hu.horn.eu

bowerswilkins.com

Bowers Wilkins Zeppelin hangrendszer

 

További cikkek:

Impresszum

Főszerkesztő:
Zsóka Krisztián
email: zsoka.krisztian@av-online.hu

Kapcsolatfelvétel:
info@av-online.hu
telefon: +36-30-2272035

Kiadó:

Future Life Kft.
Future Life Kft.

3535 Miskolc, Fényesvölgyi u. 16. 1/3.

 

Kapcsolat

Kérdése merült fel a szórakoztató elektronika rejtekében?
Írjon nekünk: info@av-online.hu

Médiaajánlat

Személyre szabott ajánlatért írjon a info@av-online.hu címre.