Linn a Home Movie kínálatában

2023. január 15., vasárnap, 15:50

Linn audio hifi hangfal erősítő lejátszó lemezjátszó zenelejátszó hifi hangfal hifi erősítő hálózati streamer hálózati zenelejátszó vinyl lemezjátszó Linn hifi Linn erősítő Linn hangfal Linn zenelejátszó Linn streamer Linn lemezjátszó

Új high end gyöngyszemmel egészül ki a belföldi hifi kínálat. Megérkezett az első Linn szállítmány a Home Movie budapesti szaküzletébe. Ellátogattunk hozzájuk és lencsevégre kaptuk az első beérkezett darabokat. Hangsugárzók, egybeépített "mindenes" elektronikák és lemezjátszók egyaránt jöttek!

Linn termékek a Home Movie-banLinn termékek a Home Movie-banLinn termékek a Home Movie-banLinn Selekt DSMLinn Selekt DSM hátlapLinn Selekt DSM távirányítóLinn SelektLinn végfok upgradeLinn Sondek LP12 vinyl lemezjátszóLinn Sondek LP12 vinyl lemezjátszóLinn hangfalakLinn Majik 109 hangfalLinn Majik 109 hangfalLinn Majik 109 hangfal hátlapLinn Majik 140 hangfal hátlapLinn Akubarik hangfalLinn Series 3 aktív hangfal

A skót Linn cég nem szorul bemutatásra azoknak, akik komolyabb érdeklődői az iparágnak. Hírnevüket a Sondek lemezjátszó alapozta meg 1973-ban. Annak ellenére, hogy arculatuk a korszerűségen alapszik, nem feledkeztek meg gyökereikről. Továbbra is kínálatuk részét képezik a vinyl lemezjátszók, három minőségi kategóriára osztva (növekvő sorrendben Majik, Selekt, Klimax).

Linn Sondek LP12 vinyl lemezjátszó

Érdekesség, hogy a Linn régóta frissítési lehetőséget is biztosít korábban kiadott modelljeihez. Évről évre jelennek meg továbbfejlesztett alkatrészek a lemezjátszókhoz, zenelejátszókhoz és erősítőkhöz egyaránt, amelyeket igény esetén bárki megvásárolhat, tovább javítva az eszköz hangminőségén vagy funkcionalitásán.

Linn Sondek LP12 vinyl lemezjátszó

Másik hangsúlyos termékkategóriának számítanak a hálózati zenelejátszók, melyek a lemezjátszókkal azonos módon, három minőségi szintből állnak (Majik, Selekt, Klimax). A legkisebb Majik mindenes központként látja el streamer, előerősítő, végerősítő és DAC feladatát. Csak egy pár hangfalat kell hozzáadni és máris használható.

Linn Selekt DSM

A nagyobb Selekt és Selekt DSM szériák tudása ennél árnyaltabb, mert moduláris kivitelűek. Utóbbi azt jelenti, hogy a felhasználó döntheti el, hogy milyen funkciókra és minőségre tart igényt. Alapkiszerelésben sem szűkmarkú a szolgáltatások terén, mert tartalmaz többek között egy HDMI kimenetet, USB és Ethernet portot, két Exact Link csatlakozót, ki/bemenetté konfigurálható SPDIF-et, phono csatlakozót, továbbá aktív mélysugárzó és fejhallgató kimenetet.

Ahogy a videóban is elhangzik, a készülékek fő előnyei közé tartozik moduláris kivitelük. A felhasználó rendeléskor eldöntheti, hogy milyen funkciókra és hangminőség szintre tart igényt. Például a Selekt DSM HUB megrendelhető az alapszintű DAC-kal, ami későbbiekben igény szerint kicserélhető a Katalyst vagy Organik változatra. Ugyanilyen frissítési lehetőségek állnak fenn a régebbi Linn elektronikák esetében is. Moduláris opcióként DAC és RCA+XLR kimenet is választható, mindezt lehet tovább is fokozni például duál monó felépítéssel, vagy aki többcsatornás hangrendszerben gondolkozik, kérhet házimozira optimalizált kivitelt, mindezt a "fő" készülék cseréje nélkül.

Linn végfok upgrade

A hálózati zenelejátszók csúcsát képviselő Klimax széria is moduláris, viszont benne minden megtalálható azon technológiákból, melyeket a Linn évtizedeken át fejlesztett. Utóbbiak közé tartozik a teljes egészében házon belül fejlesztett Organik DAC is. A Selekt és Klimax elektronikáknak további különlegességeként említhető a szobaakusztikához optimalizálás lehetősége. Emellett diszkrét végerősítők is találhatók a Linn kínálatában. Teljesítmény és hangzás függvényében e termékkör is különböző minőségi lépcsőfokokat tartalmaz (Majik, Selekt, Akurate, Klimax).

Linn hangfalak

A Linn rendszer-centrikusan gondolkodó gyártó, éppen ezért hangsugárzók is szerves részét képezik kínálatának. A videóban is látható Majik 109 állványos, valamint Majik 140 álló hangfalakon kívül kisebb (Series 3), díszesebb (Series 5) és kifinomultabb (Akubarik, Klimax) opciók közül is lehet válogatni.

Linn Akubarik hangfal

Ahogy a videóban Juhász Csaba, a Home Movie ügyvezetője említi, a Linn hangfalak egyik különlegessége, hogy a passzív kiadások későbbiekben módosíthatók diszkrét módon, hangszóróként külön erősített, vagy akár teljesen aktív változatra is.

Linn Majik 140 hangfal hátlap

A Linn termékeire hamarosan újra visszatérünk részletes teszt cikkek formájában is itt, az AV-Online hasábjain. További részletekért érdemes megnézni a videót, illetve meglátogatni a Home Movie bemutatótermét!

homemovie.hu

linn.co.uk

 

További cikkek:

Impresszum

Főszerkesztő:
Zsóka Krisztián
email: zsoka.krisztian@av-online.hu

Kapcsolatfelvétel:
info@av-online.hu
telefon: +36-30-2272035

Kiadó:

Future Life Kft.
Future Life Kft.

3535 Miskolc, Fényesvölgyi u. 16. 1/3.

 

Kapcsolat

Kérdése merült fel a szórakoztató elektronika rejtekében?
Írjon nekünk: info@av-online.hu

Médiaajánlat

Személyre szabott ajánlatért írjon a info@av-online.hu címre.