Kívül retró, belül 21. századi hangrendszer a JBL-től

2022. február 24., csütörtök, 06:25

JBL audio hifi hangfal hifi hangfal aktív hangfal JBL hangfal JBL aktív hangfal

A JBL legújabb L75ms nevű, "egydobozos" hangrendszere prémium aktív hangfal, streamer és zeneközpont szerepét egyaránt betölti. Eközben olyan megjelenéssel ruházták fel, amely megdobogtathatja a vintage technika szerelmeseinek szívét.

 JBL L75ms aktív hangfal JBL L75ms aktív hangfal JBL L75ms aktív hangfal JBL L75ms aktív hangfal JBL L75ms aktív hangfal JBL L75ms aktív hangfal JBL L75ms aktív hangfal front JBL L75ms aktív hangfal hátlap

A JBL L75ms neve egyfelől a klasszikus "L" sorozatra utal (melynek L100 Classic tagjáról itt olvasható egy részletes teszt). Valószínű, hogy a 75-ös szám a gyártó 75 éves fennállására emlékeztet, míg az ms nagy eséllyel a "music system" rövidítése, ugyanis a gyártó ilyen elnevezéssel népszerűsíti újszülött ékszerdobozát. Az L75ms MDF-ből gyártott házát selyemfényű, bútorminőségű diófa furnér fedi. Emellett ugyanolyan Qadrex négyzetrácsos mintázatú előlapi védőszivacs díszíti, mint a nagyméretű L100 Classic hangfalakat.

 JBL L75ms aktív hangfal

A kb. 80 cm széles, 30 cm mély és 20 cm magas hangrendszer 5 hangszórót tartalmaz: két 133 mm-es mélyhangszóróval és két 25 mm-es alumínium dóm magassugárzóval, valamint egy központi 100 mm-es középsugárzóval produkál 45 Hz-től 25 kHz-ig érő frekvencia-átvitelt. Az elektronika hangszóróként külön-külön erősítőket alkalmaz, amelyek RMS összteljesítménye 350 W.

 JBL L75ms aktív hangfal

Nemcsak hangszórótechnológiák, hanem szolgáltatások tekintetében is modern megoldásokat rejt az L75ms: rendelkezik phono-kompatibilis RCA és 3,5 mm-es Jack analóg bemenetekkel, de egy  HDMI ARC aljzat is került rá, így akár televíziós hangrendszerként is alkalmazható.

 JBL L75ms aktív hangfal hátlap

Ethernet portján keresztül hálózati lejátszó és streamer szerepet egyaránt betölthet: beépített Chromecast mellett AirPlay 2 kliens támogatással, továbbá Bluetooth vevővel is rendelkezik. A hangrendszer vezérlése a csomagolás részét képező távvezérlővel, vagy az Android/iOS mobileszközökre letölthető MusicLife alkalmazással is lehetséges. Mindez 1 500 eurónak megfelelő forintért lesz kapható.

 JBL L75ms aktív hangfal

Az első JBL L75ms szállítmány már megérkezett Magyarországra. Előzetes időpontfoglalást követően a Házimozi Stúdióban is meg lehet hallgatni, reményeink szerint mi is tesztelni tudjuk majd, így egy kimerítő cikk keretein belül hamarosan visszatérhetünk a JBL 21. századi prémium zenegépére!

hazimozistudio.hu

 

További cikkek:

Impresszum

Főszerkesztő:
Zsóka Krisztián
email: zsoka.krisztian@av-online.hu

Kapcsolatfelvétel:
info@av-online.hu
telefon: +36-30-2272035

Kiadó:

Future Life Kft.
Future Life Kft.

3535 Miskolc, Fényesvölgyi u. 16. 1/3.

 

Kapcsolat

Kérdése merült fel a szórakoztató elektronika rejtekében?
Írjon nekünk: info@av-online.hu

Médiaajánlat

Személyre szabott ajánlatért írjon a info@av-online.hu címre.