King Crimson Music Is Our Friend dupla album

2021. november 13., szombat, 12:55

zene lemez lemezajánló zeneajánló CD-lemez

A King Crimson bejelentette, hogy november 19-én a DGM-en keresztül új élő albumot adnak ki Music Is Our Friend (Live in Washington and Albany, 2021) címmel.

King Crimson Music Is Our FriendKing Crimson 2021King Crimson live

Az új kétlemezes kiadvány a zenekar "hivatalos bootleg" sorozatának részét képezi, és a legutóbbi, 2021-es turnéjuk során a washingtoni The Anthemben és az Albany-i The Eggben vették fel. Az album tartalmazza a teljes washingtoni műsort, négy további dallal, amelyet Albanyban vettek fel.

King Crimson 2021

A Music Is Our Friend (Live in Washington and Albany, 2021) albumon hallható az 1973 óta nem játszott Larks' Tongues In Aspic Part 1. felújított középső szakasza, jelentős billentyűs aláfestéssel és díszítésekkel, Tony Levin álló basszusgitárt használt a Neurotica alatt, amely pluszt adott a darabnak, a Starless érzelmi löketet kapott, a 21st Century Schizoid Man pedig iszonyatosan erős alapot.

A washingtoni show az új észak-amerikai sorozat utolsó műsorának bizonyult. Amikor a King Crimson 1969-ben bemutatkozott az Egyesült Államokban, a 21st Century Schizoid Man volt a nyitó dal, amikor idén Washingtonban játszottak, az volt az utolsó.

A kétlemezes kiadvány egy füzetet is tartalmaz, amelyben Tony Levin basszusgitáros és David Singleton menedzsere fotóit, Robert Fripp naplóbejegyzéseit és egy nagyszerű darabot, a "Touring in the Time of Covid, also from Singleton"-t is megtaláljuk.

King Crimson live

A szólógitáros Robert Fripp mellett Tony Levin basszusgitáros, Jakko Jakszyk és Mel Collins multi-instrumentalista, valamint Pat Mastelotto, Gavin Harrison és Jeremy Stacey dobosok csatlakoztak a koncerten. Ezenkívül bizonyos időpontokban a turnén a Zappa Band nyitotta meg, amelyet Ray White énekes és gitáros, Mike Keneally gitáros és billentyűs, Scott Thunes basszusgitáros és Robert Martin billentyűs/szaxofonos, valamint Jamie Kime alkot. Egy biztos, élőben lehetett ütős az ős prog-rock, de azt már lassan 50 éve tudjuk, hogy a King Crimson koncertalbumok is kivétel nélkül zseniálisra sikerednek.

CD 1

1. Introductory Soundscape

2. The Hell Hounds Of Krim

3. Larks' Tongues In Aspic Part I

4. Pictures Of A City

5. The Court Of The Crimson King

6. Red

7. Tony Cadenza Deals It Slitheryacious-To-The-Max

8. Neurotica

9. One More Red Nightmare

10. Indiscipline

CD 2

1. Epitaph

2. Radical Action II

3. Level Five

4. Starless

5. 21st Century Schizoid Man

6. Tony Cadenza Serves It Piping Hot

7. Discipline

8. Larks' Tongues In Aspic Part II

9. Islands

 

További cikkek:

Impresszum

Főszerkesztő:
Zsóka Krisztián
email: zsoka.krisztian@av-online.hu

Kapcsolatfelvétel:
info@av-online.hu
telefon: +36-30-2272035

Kiadó:

Future Life Kft.
Future Life Kft.

3535 Miskolc, Fényesvölgyi u. 16. 1/3.

 

Kapcsolat

Kérdése merült fel a szórakoztató elektronika rejtekében?
Írjon nekünk: info@av-online.hu

Médiaajánlat

Személyre szabott ajánlatért írjon a info@av-online.hu címre.