John Williams The Berlin Concert

2022. március 6., vasárnap, 09:05

lemez lemezajánló zeneajánló vinyl CD-lemez vinyl lemez Blu-ray

2021. októberében a hollywoodi legenda, John Williams debütált karmesterként a nemzetközi hírű Berlini Filharmonikusokkal. Az 1984-es Los Angeles-i Olimpiai Szervező Bizottság megbízásából az Olimpiai Fanfare and Theme című megnyitó után Williams és a berlini játékosok legismertebb filmzenéiből adtak elő egy széles zenei válogatást. 

John Williams The Berlin Concert coverJohn Williams The Berlin Concert Gold vinylJohn Williams The Berlin Concert deluxe editionJohn Williams The Berlin ConcertJohn Williams The Berlin ConcertJohn Williams The Berlin Concert

A Close Encounters futurisztikus hangjaitól a Harry Potter-filmek azonnal felidéző ​​kezdőhangjáig, a Jurassic Park, a Superman, valamint az Indiana Jones és a Star Wars sorozatok részletein keresztül mindenki talál valamit közöttük magának. A koncert középpontjában Williams elégiájának csodálatosan megindító előadása áll, a Berlini Filharmonikusok vezető csellistája pedig Bruno Delepelaire, és a koncert alatt is érezhető a karmester és a zenekar közötti kölcsönös tisztelet és megértés.

John Williams The Berlin Concert

Idén ősszel tehát két legenda osztozott a színpadon - a pompás debütálás alkalmával John Williams először vezényelte a Berlini Filharmonikusokat. John Williams - The Berlin Concert lett a kiadvány címe, amelyet a Deutsche Grammophon élőben örökített meg teltházas koncertek során, ahol a világ legismertebb filmzenéit mutatja be a világ egyik legnagyobb zenekara előadásában.

John Williams The Berlin Concert

A DG album most jelent meg, a neves zeneszerző 90. születésnapján. "John Williamsnek nem a filmekre van szüksége, hanem a filmeknek rá" - írta a Rolling Stone a koncert után, míg a berlini Der Tagesspiegel az eseményt egyszerűen "az egyik legnagyszerűbb estjének" titulálta.

"Nagyon köszönöm, hölgyeim és uraim, hogy velünk voltak ma este ebben a csodálatos teremben, amely olyan, mint egy varázslat háza. És el akarom mondani, milyen megtiszteltetés számomra, hogy itt lehetek Önökkel ebben a teremben, a világ talán legkiválóbb zenekara, a Berlini Filharmonikusok előtt. Valójában nagy megtiszteltetés és kiváltság e zenekar előtt állni bármely zenész számára, legyen az akár szerény vagy nagyszerű. És nagyon hálás vagyok ezért a meghívásért, hogy veletek lehetek." - mondta John Williams.

John Williams The Berlin Concert deluxe edition

A digitálisan és 2 CD-n megjelent John Williams - The Berlin Concert limitált deluxe kiadásban (2 CD + 2 Blu-ray lemez) vásárolható meg lélegzetelállító Dolby Atmos keveréssel - csak videóval és hanggal -, valamint 5.1 surround verzióban. A felvétel limitált arany vinyl lemezen február 4-től már kapható. Az album limitált, 180 grammos bakelit kiadása (2 nagylemez) április 29-én jelenik meg, az exkluzív arany bakelit változat pedig még aznap debütál, és a stream változat is tartalmazza a teljes koncertet, kiegészítve az összes számmal és ráadásokkal, moderációkkal és John Williams bemutatkozásával.

John Williams The Berlin Concert Gold vinyl

 

További cikkek:

Impresszum

Főszerkesztő:
Zsóka Krisztián
email: zsoka.krisztian@av-online.hu

Kapcsolatfelvétel:
info@av-online.hu
telefon: +36-30-2272035

Kiadó:

Future Life Kft.
Future Life Kft.

3535 Miskolc, Fényesvölgyi u. 16. 1/3.

 

Kapcsolat

Kérdése merült fel a szórakoztató elektronika rejtekében?
Írjon nekünk: info@av-online.hu

Médiaajánlat

Személyre szabott ajánlatért írjon a info@av-online.hu címre.