Jethro Tull The Zealot Gene új stúdióalbum a legendás zenekartól

2022. február 20., vasárnap, 12:50

lemez lemezajánló zeneajánló vinyl CD-lemez vinyl lemez

A Jethro Tull utolsó stúdióalbuma 1999-ben jelent meg, ezt a 2003-as karácsonyi kiadványuk követte, viszont az elmúlt 18 évben a fellépéseik mellett nem jelentkeztek új anyaggal. Egészen mostanáig!

Jethro Tull The Zealot Gene LP CDJethro Tull The Zealot GeneJethro Tull The Zealot Gene coverJethro Tull The Zealot Gene group photo

A 2021. november 5-én hivatalosan bejelentett új album címe, a The Zealot Gene először tavaly márciusban került a címlapokra, hivatalosan pedig 2022. január 28-án érkezett, különféle CD- és bakelitcsomagokban, az Inside Out Music jóvoltából. A továbbra is Ian Anderson által vezetett csoport most három azonnal felismerhető kislemezt adott ki az albumról, a címadó dal videója Andersont egy felvázolt karakterként ábrázolja az animációs klipben.

A címadó dalról Anderson ezt mondta: "Dalszövegként számomra összefoglalja a társadalmi kapcsolatok megosztó jellegét és azokat a szélsőséges nézeteket, amelyek a gyűlölet és az előítélet tüzét szítják, talán jobban manapság, mint valaha a történelemben. Talán azt hiszik, hogy tudják, kikre gondolhattam itt, de a valóságban valószínűleg jelenleg legalább öt prominens, diktatórikus nemzeti személyiség van, aki megfelelne a számnak."

Az első kislemez, a Shoshana Sleeping novemberben érkezett, Thomas Hicks kísérteties látványvilágával kísérve, ezt követte december 8-án a Sad City Sisters, a Sam Chegini által rendezett videóval.

Andersonnak nincsenek fenntartásai azzal kapcsolatban, hogy a bibliai történetmesélés mítoszai és témái milyen szerepet játszottak az új album lírai tartalmában, mondván: "Bár őszintén szeretem a pompát és a Szent Könyv mesemondását, továbbra is szükségét érzem, hogy megkérdőjelezzem és olykor szentségtelen párhuzamokat vonjak a szövegből. A jók, a rosszak és a kifejezetten csúnyák mindvégig felkapják a fejüket, de a szeretet, a tisztelet és a gyengédség elemei tarkítják őket."

Jethro Tull The Zealot Gene

Az album művészi könyvkiadásai tartalmaznak egy második CD-t a demókból és a kezdeti ötletekből, plusz kiterjesztett jegyzeteket és egy interjút Andersonnal.

A második kiadásról Anderson ezt mondja: "A Sad City Sisters felidézi a walesi Cardiffban töltött szombat estét, amikor néhány évvel ezelőtt hazafelé tartottam a St David's Hallban tartott koncertünkről. Feltételezem, hogy az Egyesült Királyság bármelyik városa, vagy akár a nyugati világ legtöbb városa is lehetett volna. Mi tartja a pokolba hajló és sebezhető fiatalokat abban, hogy olyan könnyen belecsússzanak méltóságuk tragikus elvesztéséhez, és éjfélkor részegen terpeszkedjenek egy nedves és szeles utcán?"

Az igényes rock kedvelőinek dedikált albumon Anderson (fuvola, akusztikus gitár, szájharmonika, ének), Joe Parrish-James (gitár), Florian Opahle (gitár), Scott Hammond (dob), John O'Hara (zongora, billentyűs hangszerek, harmonika) és David Goodier (basszusgitár), játszik. Biztosan nem egy új Aqualung-ot kapunk általa, esetleg Stand Up-ot, de színvonalban, szöveg és dalmélységben az eddig hallottak alapján nem lesz majd hiányérzetünk!

Jethro Tull The Zealot Gene group photo

The Zealot Gene - Tracklisting

1. Mrs. Tibbets (5:54)

2. Jacob's Tales (2:13)

3. Mine Is The Mountain (5:40)

4. The Zealot Gene (3:54)

5. Shoshana Sleeping (3:41)

6. Sad City Sisters (3:40)

7. Barren Beth, Wild Desert John (3:37)

8. The Betrayal Of Joshua Kynde (4:06)

9. Where Did Saturday Go? (3:53)

10. Three Loves, Three (3:30)

11. In Brief Visitation (3:00)

12. The Fisherman Of Ephesus (3:41)

jethrotull.com

jethrotullband.lnk.to/TheZealotGene

 

További cikkek:

Impresszum

Főszerkesztő:
Zsóka Krisztián
email: zsoka.krisztian@av-online.hu

Kapcsolatfelvétel:
info@av-online.hu
telefon: +36-30-2272035

Kiadó:

Future Life Kft.
Future Life Kft.

3535 Miskolc, Fényesvölgyi u. 16. 1/3.

 

Kapcsolat

Kérdése merült fel a szórakoztató elektronika rejtekében?
Írjon nekünk: info@av-online.hu

Médiaajánlat

Személyre szabott ajánlatért írjon a info@av-online.hu címre.