Frissítette BasX szériáját az Emotiva

2022. január 16., vasárnap, 18:25

Emotiva audio hifi erősítő hifi erősítő sztereó erősítő sztereó végfok házimozi processzor Emotiva hifi Emotiva házimozi Emotiva erősítő

A kedvező ár/érték arányú hifi, házimozi készülékeiről és hangsugárzóiról közismert Emotiva jelentős frissítéseket hajtott végre legmegfizethetőbb, BasX termékcsaládján. A második generációs erősítők jelentős része már Magyarországon is kapható!

Emotiva BasX 2nd genEmotiva BasX A2 sztereó végerősítőEmotiva BasX A2 sztereó végerősítőEmotiva BasX A2 sztereó végerősítő hátlapEmotiva BasX A2 sztereó végerősítő hátlapEmotiva BasX A2 sztereó végerősítő hátlapEmotiva BasX A2 sztereó végerősítőEmotiva BasX A2 sztereó végerősítőEmotiva BasX A5 végerősítő hátlapEmotiva BasX A5 végerősítő hátlapEmotiva BasX A5 végerősítőEmotiva BasX A7 végerősítőEmotiva BasX A7 végerősítőEmotiva BasX A7 végerősítő hátlapEmotiva BasX A7 végerősítő hátlapEmotiva BasX A7 végerősítőEmotiva BasX A7 végerősítőEmotiva BasX A7 végerősítőEmotiva BasXEmotiva BasX hűtőbordaEmotiva BasX MC1 házimozi processzorEmotiva BasX MC1 házimozi processzorEmotiva BasX MC1 házimozi processzorEmotiva BasX MC1 házimozi processzor hátlapEmotiva BasX MC1 házimozi processzor hátlapEmotiva BasX MC1 házimozi processzor hátlapEmotiva BasX MC1 házimozi processzorEmotiva BasX PT1 sztereó előfokEmotiva BasX PT1 sztereó előfokEmotiva BasX PT1 sztereó előfok hátlapEmotiva BasX PT1 sztereó előfok hátlapEmotiva BasX PT1 sztereó előfok hátlapEmotiva BasX PT1 sztereó előfokEmotiva BasX TA1 sztereó erősítőEmotiva BasX TA1 sztereó erősítőEmotiva BasX TA1 sztereó erősítő hátlapEmotiva BasX TA1 sztereó erősítő hátlapEmotiva BasX TA1 sztereó erősítőEmotiva BasX A2m sztereó erősítőEmotiva BasX A2m sztereó erősítőEmotiva BasX A2m sztereó erősítő fejhallgató kimenetEmotiva BasX A2m sztereó erősítő hátlapEmotiva BasX A2m sztereó erősítő hátlapEmotiva BasX A2m sztereó erősítőEmotiva BasX A2m sztereó erősítőEmotiva BasX

Az Emotiva külső-belső ráncfelvarrásokat és bővítéseket hozó, immár második generációs BasX termékcsaládja, ahogy a cég elnöke, "Big Dan" is fogalmaz az alábbi videóban: a "hétköznapi audiofilek" számára készült. A szériában lévő készülékek mindegyike a magasabb kategóriába tartozó X sorozat fő jellemzőit és koncepcióit tartalmazza egyszerűsített, megfizethetőbb kivitelben.

Új Emotiva BasX végerősítők

Ideje volt a frissítésnek, hiszen legalább öt év telt el az első BasX generáció bejelentése óta. Az A-300-at helyettesítő A2 sztereó végerősítő frissített külsőt, komolyabb teljesítményt és néhány új extrát tartalmaz. Utóbbiak közül említést érdemel a vonalszint érzékelésével működő, automatikus bekapcsolás funkció. Különösen hasznos lehetőség akkor, ha a küldő fél (előerősítő vagy házimozi processzor) nem tud 12 voltos trigger jelet küldeni. Dan szerint, ami kedvelhető volt az A-300 esetében, csak még jobb lett az A2 végerősítőnél. Zenei teljesítménye 160 W csatornánként 8 ohmon, ami egy átlagos méretű szobában több, mint elegendő.

Emotiva BasX A2 sztereó végerősítő hátlap

Az A3 háromcsatornás végerősítő egyfajta hiánypótlónak tekinthető, hiszen kimondottan azoknak készült, akik a frontoldal (a két frontsugárzó és a center hangfal) hajtását szeretnék különálló eszközre bízni. Az A3 csatornánként 140 W RMS teljesítményt nyújt. Utána következnek a négycsatornás A4 és ötcsatornás A5 végerősítők, a nevükben lévő számmal azonos mennyiségű hangsugárzó kimenettel.

Emotiva BasX A7 végerősítő

Mindegyik BasX szériás végfok közös tulajdonsága az AB osztályú erősítő áramkör, a lineáris tápegység és a processzorral vezérelt védelem. A vonalszintű analóg jelet RCA csatlakozón keresztül fogadják, az automatikus jelérzékelés mellett továbbra is rendelkeznek 12 voltos trigger bemenettel és kimenettel.

Emotiva BasX A7 végerősítő

A ki-bekapcsolás egy előlapi készenléti kapcsolóval és egy hátsó fő kapcsolóval lehetséges. Az erősítőkön kékszínű LED mutatja a végfokozat(ok) aktív állapotát, amely szükség esetén, egy a hátoldalon lévő kapcsolóval teljesen elsötétíthető.

Emotiva BasX A7 végerősítő

Új Emotiva BasX integrált sztereó erősítők

BasX TA1 néven sok extrát kínál a gyártó jelenlegi legolcsóbb D/A konverterrel és FM rádióvevővel egybeépített sztereó erősítője.

Emotiva BasX TA1 sztereó erősítő hátlap

Külön érdekesség, hogy a TA1 phono lemezjátszó bemenetet és különálló mélyfrekvenciás hangkimenetet is kínál aktív mélysugárzó számára.

Emotiva BasX TA1 sztereó erősítő

Létezik a gyártó kínálatában egy még olcsóbb integrált sztereó erősítő is BasX A2m néven, amely DAC funkciót és vonalszintű kimeneteket nem tartalmaz, viszont e modell elérhetősége jelenleg bizonytalan. Egyelőre nem tudni pontosan, hogy mikorra tud szállítani belőle az Emotiva.

Emotiva BasX A2m sztereó erősítő

További várható újdonságok: előerősítő és házimozi processzor

Egyelőre nincsen pontos információ a várható érkezéséről, de bemutatták a PT1 nevű sztereó előerősítőt is, amely a TA1 végerősítő nélküli változatának tekinthető.

Emotiva BasX PT1 sztereó előfok hátlap

A BasX szériának előbb-utóbb része lesz még egy 13.2 csatornás házimozi processzor (MC1), amely a gyártó honlapja alapján egyelőre nem elérhető, hiánycikknek számít, ezért egyelőre csak reménykedhetünk, hogy valamikor Magyarországra is kerül belőle.

Emotiva BasX MC1 házimozi processzor hátlap

Az első szállítmány már megérkezett!

Az A2, A3 és A5 végerősítők valamint a TA1 erősítők már raktárról vihetők a Home Movie webáruházából vagy szaküzletéből. A termékek ára és részletes leírása megtalálható a forgalmazó honlapján.

homemovie.hu

emotiva.com

 

További cikkek:

Impresszum

Főszerkesztő:
Zsóka Krisztián
email: zsoka.krisztian@av-online.hu

Kapcsolatfelvétel:
info@av-online.hu
telefon: +36-30-2272035

Kiadó:

Future Life Kft.
Future Life Kft.

3535 Miskolc, Fényesvölgyi u. 16. 1/3.

 

Kapcsolat

Kérdése merült fel a szórakoztató elektronika rejtekében?
Írjon nekünk: info@av-online.hu

Médiaajánlat

Személyre szabott ajánlatért írjon a info@av-online.hu címre.