Dee Gees Hail Satin album - diszkó a Foo Fighters előadásában!

2021. augusztus 15., vasárnap, 15:10

vinyl lemez vinyllemez lemezajánló zeneajánló

Dave Grohl és csapata már a legutóbbi, Medicine at Midnight albumával is feszegette a rockzene határait, most viszont teljesen átlépték azt, hiszen Bee Gees dalokat adnak elő legújabb anyagukon.

Dee Gees Hail Satin coverFoo Fighters Dee GeesFoo Fighters Dee Gees

A Record Store Day alkalmából jelent meg a Foo Fighters feldolgozás albuma, ami pontosan 5 dalt tartalmaz. Ebből négy a Bee Gees-től, a Shadow Dancing, Night Fever, TragedyMore Than a Woman, valamint helyet kapott rajta Andy Gibb 1978-as Shadow Dancingje, ami Amerikában a megjelenésekor több hétig tanyázott a listák élén.

A lemez B oldalán szintén öt felvétel található, ezek a Medicine at Midnight egyes dalainak élő változatai, amelyek szintén tempósak és szórakoztatóak.

A zenekar februárban, a BBC rádióban adta elő a You Should Be Dancing-et, aminek előzménye csupán annyi, hogy Grohlékat tulajdonképpen felkérték erre a cover fellépésre.

"Csináljunk úgy, mint a Bee Gees - mondták, s úgy voltam vele, hogy miért nem készítünk kifejezetten egy Bee Gees dalt? Valaki megkérdezte: rendben, de hogy akarod csinálni? És meg mondtam: nos, csináljuk úgy, mint a Bee Gees."

Hozzátette, hogy soha életében nem énekelt így, de ez volt a legkönnyebb dal, amit valaha is énekelnie kellett. Ez nem a stílust minősíti, hanem annyira élvezte, mint eddig semmit.

Foo Fighters Dee Gees

A Dee Gees elnevezés egyébként Dave Grohl nevéből eredeztethető, és mi örülünk annak, hogy a pandémiát követően nem a gyökereihez fordult vissza - itt megjegyezzük, hogy az idén harmincéves Nevermind ünneplése is tervben van -, hanem a lazább, szórakoztatóbb énjét vette elő. Amerikában a Bee Gees olyan volt, mint Európában az ABBA, így kézenfekvő, hogy az eredendően ausztrál csapat dalaihoz nyúltak.

A Dee Gees Hail Satin című albuma eredendően fekete vinylen jelenik meg, de természetesen hivatalos forrásokból is letölthető.

 

További cikkek:

Impresszum

Főszerkesztő:
Zsóka Krisztián
email: zsoka.krisztian@av-online.hu

Kapcsolatfelvétel:
info@av-online.hu
telefon: +36-30-2272035

Kiadó:

Future Life Kft.
Future Life Kft.

3535 Miskolc, Fényesvölgyi u. 16. 1/3.

 

Kapcsolat

Kérdése merült fel a szórakoztató elektronika rejtekében?
Írjon nekünk: info@av-online.hu

Médiaajánlat

Személyre szabott ajánlatért írjon a info@av-online.hu címre.