Bluetooth interfész a McIntosh kínálatában

2021. június 15., kedd, 13:00

McIntosh audio hifi Bluetooth Bluetooth interfész Bluetooth vevő

MB20 néven startolt a high end hifi specialista McIntosh legújabb készüléke, amely Bluetooth adó és vevő funkciót is betölt. A benne lévő Qualcomm aptX HD-kompatibilis, Bluetooth 5.0 verzióval üzemelő interfész mellé 192 kHz/32 bites DAC is társul. A csatlakozókat és az extrém hatókört figyelembe véve ennyire komoly Bluetooth interfészt nagy valószínűséggel még senki sem készített.

McIntosh MB20 Bluetooth interfészMcIntosh MB20 Bluetooth interfészMcIntosh MB20 Bluetooth interfészMcIntosh MB20 Bluetooth interfészMcIntosh MB20 Bluetooth interfész hátlapMcIntosh MB20 Bluetooth interfész hátlapMcIntosh MB20 Bluetooth interfészMcIntosh MB20 Bluetooth interfész

A McIntosh MB20 a több, mint 70 éves audiofil vállalat elképzelése egy Bluetooth adó-vevő funkciót betöltő "hifi okosító" eszközről. Az MB20 célja, hogy általa gyorsan és könnyen Bluetooth képességekkel vértezzenek fel bármilyen (nem feltétlenül McIntosh) hangrendszert. Az okostelefonnál nem sokkal nagyobb alapterületet igénylő eszköz Class 1 Bluetooth jelátvitelt használ, amely adóként akár 45 méteres hatókört is biztosíthat. Utóbbi természetesen ideális körülmények esetén értendő, zsúfolt/árnyékolt környezetben valamivel kisebb távolságot fed le, mindenesetre az átlagosnál jóval nagyobb teljesítményű. Vevő módban leginkább a küldő féltől függ, hogy mekkora hatókörrel képes dolgozni az MB20.

McIntosh MB20 Bluetooth interfész hátlap

A letisztult készülékházba épített interfész különféle analóg és digitális bemeneteket és kimeneteket tartalmaz. Érdekesség a szimmetrikus analóg ki- és bemenetek megléte (XLR és RCA aljzatok egyaránt rendelkezésre állnak), amelyek igazi ritkasággá teszik a McIntosh újoncát. Rajtuk kívül digitális koaxiális és optikai ki/bemenet is található az MB20 hátoldalán. A széleskörű csatlakozó felhozatallal a gyártó nem titkolt célja a lehető legjobb hangminőség fenntartása volt.

McIntosh MB20 Bluetooth interfész

Az MB20 dedikált kapcsolóval állítható fogadó vagy küldő módba. Lehetséges felhasználási módjai közé tartozik a standard Bluetooth vevő mód, melynek során bármilyen klasszikus hangrendszert felruházhat a vezeték nélküliség adta kényelemmel. Küldő módban bármilyen Bluetooth fogadásra alkalmas vevőnek közvetítheti a sztereó műsort, így megosztva pl. CD-lejátszó vagy analóg lemezjátszó jelét vezetékmentes fejhallgatókkal vagy egyéb hordozható hangrendszerekkel. A harmadik lehetséges felhasználási mód azoknak lehet praktikus, akik több hangrendszert szeretnének "összekapcsolni" úgy, hogy mindegyiket kiegészítik egy MB20 interfésszel.

McIntosh MB20 Bluetooth interfész

Az egyedileg gyártott, alumínium készülékházzal épített MB20 fekete üveg tetőpanellel képez esztétikus kiegészítést bármilyen McIntosh (vagy egyéb gyártótól származó) hangrendszerbe illesztve. A készülék már itthon is megvásárolható kb. 230 000 forintos bruttó fogyasztói áron, további információk olvashatók róla az Audiophile Szalon honlapján.

audiophile-szalon.hu

mcintoshlabs.com

McIntosh MB20 Bluetooth interfész

 

További cikkek:

Impresszum

Főszerkesztő:
Zsóka Krisztián
email: zsoka.krisztian@av-online.hu

Kapcsolatfelvétel:
info@av-online.hu
telefon: +36-30-2272035

Kiadó:

Future Life Kft.
Future Life Kft.

3535 Miskolc, Fényesvölgyi u. 16. 1/3.

 

Kapcsolat

Kérdése merült fel a szórakoztató elektronika rejtekében?
Írjon nekünk: info@av-online.hu

Médiaajánlat

Személyre szabott ajánlatért írjon a marketing@av-online.hu címre.