Bármire ráköthető az új Musaic zónajátszó

2016. december 2., péntek, 18:30

Musaic audio hifi lejátszó zónajátszó zónalejátszó multiroom zóna lejátszó multiroom rendszer Musaic multiroom

Eddig csak hangrendszerrel egybeépített zónajátszókat kínált az angol Musaic, mostantól viszont lényegesen kiszélesedhet vásárlói közönsége, köszönhetően új, MPL nevű eszközüknek.

A Musaic MPL számottevő rést hivatott betölteni a cég kínálatában. Multiroom rendszerük, melynek képességeit már honlapunkon is összefoglaltuk korábban, eleinte csak a hangrendszerként is funkcionáló MP5 ill. MP10 eszközöket tartalmazta. Cikkünk írásakor is említettük, hogy várható lesz egy hangszórók nélküli, kizárólag zónajátszó funkciót betöltő eszköz. Most, hogy megérkezett, ideje megemlíteni az újonc által elérhetővé vált, fontosabb előnyöket.

Egyrészről (persze ezt olvasóink is sejthették) az MPL a Musaic többi komponensével együtt, egy felületen kezelhető. Másrészt szinte bármilyen analóg vagy digitális (optikai ill. koax) bemenettel rendelkező hangrendszerhez illeszthető. Így aktív hangfal, DA konverter, vagy házimozi erősítő is lehet a jel erősítését/továbbvitelét végző eszköz. Ez persze önmagában nem újdonság, mivel a vetélytársak is nyújtanak hasonló készülékeket.

Musaic MPL hátlap

A Musaic vonzerejét főleg az alapozza meg, hogy konkurenseihez képest nagyobb figyelmet szentelnek a jó hangminőség elérésére. Ezért az MPL szívét egy ESS SABRE DAC képezi, melynek köszönhetően stúdió minőségben rögzített, veszteségmentes fájlokat is lejátszhatunk rajta keresztül. További apró, de praktikus extra az IR kimenet megléte. Utóbbinak köszönhetően az eszköz infravörös jeltovábbítóként is működhet. Ha például a hifi erősítőnket a médiabútorban rejtettük el, akkor a kívül elhelyezett, parányi MPL segíthet ajtó nyitogatás nélkül vezérelni a hangkeltésért felelős komponenseket (is).

Musaic MPL

Intelligens otthon építés előtt állóknak érdemes elolvasni korábbi cikkünket, melyben kifejtettük a Musaic képességeit, mivel falvésés és kábelhúzás nélkül is képes összefonódni más automatizált platformokkal (pl. IFTTT, és Philips Hue) Az MPL bruttó 109 990 forintért, fekete-ezüst színben már az itthoni forgalmazótól is rendelhető.

www.musaic.com/hu/

Musaic MPL

 

További cikkek:

Impresszum

Főszerkesztő:
Zsóka Krisztián
email: zsoka.krisztian@av-online.hu

Kapcsolatfelvétel:
info@av-online.hu
telefon: +36-30-2272035

Kiadó:

Future Life Kft.
Future Life Kft.

3535 Miskolc, Fényesvölgyi u. 16. 1/3.

 

Kapcsolat

Kérdése merült fel a szórakoztató elektronika rejtekében?
Írjon nekünk: info@av-online.hu

Médiaajánlat

Személyre szabott ajánlatért írjon a marketing@av-online.hu címre.