Apple Music HiFi

2021. május 3., hétfő, 06:05

Apple audio hifi stream Apple Music Apple Music HiFi

Egyre jobban élesedik a verseny a zenét hallgatók kegyeiért a piacon, a TIDAL az MQA-val, a Qobuz a veszteségmentes, natív, nagyfelbontású tartalmakkal, az Amazon HD az Ultra HD-vel, ami akár 24 bit/192 kHz is lehet. A TIDAL a napokban vezetett be egy új előfizetést, ami az MQA és az alap előfizetés között helyezkedik el és olcsóbb, mint az MQA, ennélfogva szélesebb réteget érhet el a 16 bit/44,1 kHz-es, CD minőségű felbontással. Tegnap pedig az Apple is bejelentette, beszáll a veszteségmentes, CD minőségű zene streamelésbe.

Apple Music Hi-FiApple Music

Úgy látszik, a nagy tartalomszolgáltatók kezdik felismerni, ma már egyre kevésbé elég az a minőség, ami még mindig valahol a digitális kőkorszakban mozog. Megpróbálnak haladni a korral, ami jó és értékes dolog és ebből még az sem von le semmit, hogy ezt vélhetőleg kényszerből teszik, válaszolva a többi szolgáltató lépésére.

Pár hete jelentette be a Spotify az új, veszteségmentes streaming szolgáltatás beindítását, ami úgy látszik hatással volt a többi szereplőre is, ez lehet kiváltója az Apple tegnapi bejelentésének.

Az indulás pontos időpontja még nem ismert, az árazás viszont igen kellemesnek tűnik a maga 9,99 dollárjával. Az elérhetőség sem ismert még, vélhetőleg régiónként kerül bevezetésre.

Nem lehet elég nagy örömmel üdvözölni ezt a döntést, így kialakulhat egy olyan verseny, amivel a fogyasztók - köztük természetesen a hifi rajongók - csak jól járhatnak.

Kíváncsian várjuk mit lép erre a többi szolgáltató, ugyanis az Apple erősen divat és ízlésformáló tulajdonsággal bír, és ezt nem lehet figyelmen kívül hagyni senkinek sem, aki részesedést szeretne a piacból.

Apple Music

 

További cikkek:

Impresszum

Főszerkesztő:
Zsóka Krisztián
email: zsoka.krisztian@av-online.hu

Kapcsolatfelvétel:
info@av-online.hu
telefon: +36-30-2272035

Kiadó:

Future Life Kft.
Future Life Kft.

3535 Miskolc, Fényesvölgyi u. 16. 1/3.

 

Kapcsolat

Kérdése merült fel a szórakoztató elektronika rejtekében?
Írjon nekünk: info@av-online.hu

Médiaajánlat

Személyre szabott ajánlatért írjon a info@av-online.hu címre.