Címke

ISE 2013 [20 találat]


ISE 2013 - Sennheiser

2013. március 5., 13:10

ISE 2013 SennheiserA Sennheiser nem hozott új konzumer termékeket az idei ISE kiállításra. Viszont, a rendezvényen üdvözölhettünk egy olyan terméket, mely ha az átlag zenehallgatók számára nem is, a professzionális, hangosítással foglalkozó felhasználóknak tényleg valódi ínyencfalatnak számít. A Sennheiser LSP 500 PRO névre hallgató jövevény egy masszív, aktív hangsugárzó, önálló tápellátással és tengernyi szolgáltatással.

AV-Online Tablet magazin ISE 2013 különszám

2013. március 1., 06:05

AV-Online Tablet digitális magazin ISE 2013 különszámImmár tizedszerre nyitotta meg kapuit az amszterdami ISE, a kép- és hangrendszerek világának egyik legfontosabb és legnagyobb európai seregszemléje. Ez az a kiállítás, ahol a hangsúly nem a készülékeken, hanem az ezekből összeállítható rendszereken van.

ISE 2013 - RedEye

2013. február 25., 12:50

ISE 2013 RedEye ProA RedEye aprócska standján olyan készülékbe botlottunk, melynek nem csaptak nagy hírverést, nekünk mégis tetszett, mert sok, akár nagycsaládos felhasználó dolgát megkönnyíti. Egész konkrétan a RedEye Pro nevű készülékre gondolunk, melynek segítségével az egész família elfelejtheti a házimozi erősítő, Blu-ray lejátszó és valamennyi otthoni kütyü bonyolult távvezérlőjét. Az irányítást letisztultan, egyszerűen és gyorsan végzi a RedEye üdvöskéje.

ISE 2013 - ReQuest Audio

2013. február 21., 16:55

ISE 2013 ReQuest AudioA ReQuest standján megtekinthettük legújabb médialejátszóikat, melyek közül az MP Plus számított valódi újdonságnak. Ezt a készüléket rengeteg hálózati szolgáltatással felvértezték, és hogy minél könnyebben vezérelhessük, mobil applikáció is jár mellé.

ISE 2013 - Steinway Lyngdorf

2013. február 19., 16:30

ISE 2013 Steinway Lyngdorf Model DMíg sok hangfalgyártó cég arra törekszik, hogy minél kompaktabb termékeket fejlesszen, addig a Steinway Lyngdorf méretet és pénzt nem sajnálva szögezi székhez a hallgatókat. Mi is belefüleltünk az idei ISE kiállításra elhozott Steinway hangsugárzókba, melyeknek egy több mint 50 négyzetméteres, fekete függönyökkel körbevont szobát szántak. No nem mintha a Steinway Model LS nem férne el egy kisebb helyen, viszont ahhoz, hogy kellően ?kitombolja? magát, valóságos palotára van szükség.

ISE 2013 - Sharp

2013. február 15., 15:50

ISE 2013 SharpA Sharp standja jövőbe mutat, egész pontosan a jövőt tárja elénk. Az LCD-képernyők gyártásában jeleskedő japán vállalat új fába vágta fejszéjét az IGZO technológia alkalmazásával. Igaz, konzumer termékeket nem hoztak az idei ISE kiállításra, viszont az üzleti, oktatási és reklámcélokra szánt megoldásaiktól azonban a laikusok szája is tátva maradt. Mi több, úgy tűnik, van annyi a gyártó tarsolyában, ami kimentheti a nehéz helyzetből ? legalábbis reméljük, mert látható, hogy az öreg japán óriás képes értékes innovációkat letenni az asztalra, ez pedig mindannyiunknak jó.

ISE 2013 - Stewart Filmscreen

2013. február 13., 13:30

ISE 2013 Stewart Filmscreen Directors Choice vetítővászonA vetítővásznak készítésében, képminőségben élenjáró Stewart Filmscreen idén sem volt rest, mindent elkövettek hogy elismerést váltsanak ki standjuk látogatóiból. A legnagyobb érdeklődést a Director's Choice váltotta ki, melynek minden oldalát, automata maszkolással vértezték fel. Azaz filmnézés előtt a rendszer érzékeli, hogy milyen képfelbontású, képarányú felvételt szeretnénk nézni és a halk mechanika milliméteres pontossággal oda illeszti a fekete széleket, ameddig a vetített kép elér. Az eredmény: minden felbontáshoz a megfelelő méretű kép társul. Csakugyan elismerő pillantásokat zsebelt be az üvegfal, melyre hátulról vetítettek messziről is tisztán kivehető képet ? ezt az eljárást egy speciális, Mystik névre hallgató üvegre ragasztható felülettel oldották meg. Másik érdekesség a gyártó legújabb, Cima sorozata, melynek elindításával azok számára is elérhetővé válnak az amerikai cég termékei, akik nem feltétlenül high-end árfekvésben gondolkoznak.

ISE 2013 - Apart Audio

2013. február 9., 18:40

ISE 2013 Apart AudioAz Apart felfelé ívelő népszerűsége többek közt remek ár/érték arányú termékeinek köszönhető. Itt nem csak a vízálló hangszórókra kell gondolni, noha kétségkívül az Apart stand egyik látványossága az a hangfal, amelyiket egész nap zuhanyrózsával öntöznek. A gyártó kínálatában találunk beépíthető hangsugárzókat, multiroom elektronikákat, vezérlőket, és láthatóan igyekeznek a kedvező költséget megfelelő minőséggel párosítani. A bővülő keresztmetszet érdekes döntést eredményezett, ugyanis az idei ISE kiállításon már hagyományos hifi hangdobozokat is láthattunk a belga vállalat kínálatában. Az Apart VINCI 5 és VINCI 7 állványos hangfalak csinosak, állítólag lenyűgözően szólnak és hamarosan itthon is megvásárolhatóak lesznek!

ISE 2013 - Vivitek

2013. február 8., 13:00

ISE 2013 Vivitek Qumi Q7 mini projektorA Vivitek standja kívülről sötétnek tűnt, belépve azonban valóságos fényáradatban találtuk magunkat. Ez érthető, ha figyelembe vesszük a gyártó legújabb installációs vetítőit, melyeknek a hatezer ANSI Lumenes fényerő kibocsájtása sem jelent akadályt. Ugyancsak fejlődtek az ultra-rövid vetítőtávolságú, prezentációs és oktatási célra szánt projektoraik is, melyeknél a Full HD felbontás alapkövetelménnyé vált. A tavalyi évhez hasonlóan most is a ?kis? dolgok okoztak számunkra meglepetést.

ISE 2013 - NuVo

2013. február 7., 17:30

ISE 2013 NuVo Wireless Audio SystemA NuVo vezeték nélküli, multiroom hangrendszerei évről évre fejlődnek, csiszolódnak. Mikor azt hittük, ennél több szolgáltatás nem kellhet az egész házban történő zenelejátszáshoz, a következő évben alkalmazott, újítások mindig meglepetést okoztak. Az idei ISE kiállításon kipróbálhattuk a cég legújabb platformját, mely nemes egyszerűséggel ?NuVo Wireless Audio System? névre hallgat. Az új rendszer még több lehetőséget, még nagyobb felhasználói szabadságot nyújt, ráadásul játszi könnyedséggel kezelhető.

ISE 2013 - DALI

2013. február 5., 12:15

ISE 2013 DALIA DALI egyike napjaink legnépszerűbb skandináv hangfalgyártóinak, és eddig úgy tűnt, hogy több évtized után is hűek maradnak önmagukhoz. Idén viszont valamelyest szakítottak a hagyományokkal, új termékeik nem csak a saját elvárásaikat, sokkal inkább a modern felhasználói igényeket igyekeznek kielégíteni. Kérdés, hogy az új modellek mennyire tükrözik a dán cégtől megszokott teljesítményt? Az viszont kétségtelen, hogy a DALI FAZON MIKRO és DALI KUBIK FREE hangfalak csinos külsőt kaptak.

ISE 2013 - Polk Audio

2013. február 4., 13:30

ISE 2013 Polk AudioA Polk Audio standja kiválóan tükrözi, hogy merre halad a piac. A hangfalak itt (is) teljesen másodlagos szerepet kaptak, no nem mintha gond lenne a hangminőségükkel, de az ISE csarnoka hatalmas és hangos is, ezúttal a gondosan megmunkált hangdobozok csak a látványt szolgálják. Visszatérve a lényegre, a Polk Audio egyértelműen próbál alkalmazkodni a multimédiás trendekhez. Ennek fejében térhatású soundbar, fejhallgató és vezeték nélküli kompakt, egydobozos hangrendszer várta az érdeklődőket ? ugyanazok a modellek, melyeket már a CES-en is meg lehetett tekinteni. Arra viszont mi sem számítottunk, hogy a Woodbourne ennyire jól szól!

ISE 2013 - KEF

2013. február 1., 18:25

ISE 2013 KEF hangfalakA KEF egyetlen újdonságot hozott a 2013-as ISE kiállításra, és gondoskodtak róla, hogy porondjuk messziről is könnyen észrevehető legyen: elsősorban álló hangsugárzóikkal fokozták a stand hangulatát. Egymás után, növekvő sorrendben kiállítottak egy-egy  C, Q, R valamint Reference szériás hangfalat, a sort pedig egy Blade típus zárta. Kicsivel távolabb, elkerített emelvényen a különös megjelenésű Muon hangsugárzót is meg lehetett csodálni, ennek meghallgatására a nagy zaj miatt nem volt lehetőség. Kis ízelítőt láthattunk a falba építhető megoldásokból is, e téren nem történt újítás. Viszont valamivel odébb, kis fehér asztalon várt bennünket a gyártó legfrissebb terméke, egy aktív számítógépes hangfalpár, név szerint a KEF X300A.

ISE 2013 - SIM2 projektorok

2013. január 31., 20:05

ISE 2013 SIM2 SIRIO házimozi projektorA SIM2 hatalmas szobájában ?mindössze? két projektor üzemel, a sokak által kedvelt NERO és egy béta fázisban lévő, hatalmas gépezet, melyet SIRIO névre kereszteltek. Találó megnevezés, ugyanígy nevezzük a Földről látható, legfényesebb csillagot is. Ha figyelembe vesszük a készülék 6000 Lumenes fényerejét, érthetővé válik a hasonlat.

ISE 2013 - Everything But The Box

2013. január 31., 19:55

ISE 2013 Everything But The Box hangfalakHa Newton-t egy alma találta fejbe, akkor az ?Everything But The Box? bolgár hifigyártó cég alapítóját valamilyen űrhajó kólintotta kobakon? Az említett márka termékeit nevezhetnénk avantgárdnak, futurisztikusnak, szokatlannak, de hangfalnak legkevésbé. Az ISE kiállítói között számos különc rejtőzik, az Everything But The Box nem bujkált, falak nélküli standot kapott.

ISE 2013 - Audio-Technica és Genelec

2013. január 31., 17:35

ISE 2013 Audio Technica fejhallgatókAz Audio-Technica és Genelec standok a tőlük megszokott igényességgel fogadják a látogatókat. Az installációs rendszerek, mikrofonok és beépíthető hangfalak mellett számos konzumer termékkel is találkoztunk. Erre kitűnő példa az otthoni stúdiózásra és zenehallgatásra alkalmas Audio-Technica ATH-M50, melyhez már rikító, Ferrari-piros és fehér színben is hozzájuthatunk. Mindegyik füles egy falba süllyesztett fejhallgató erősítőről szólal meg, CD-minőségű muzsikát lehet rajtuk hallgatni. Valamivel odébb, félig elkerített szobában helyezték el a stúdiótechnikában jeleskedő Genelec otthoni használatra kifejlesztett aktív hangfalait, és egyéb érdekességeket.

ISE 2013 - KáCsa Audió és H3D finomságok

2013. január 30., 14:20

ISE 2013 KáCsa Audió H3DA KáCsa Audió standja látszólag nem sokat változott az előző alkalmakhoz képest: a cég munkatársai ugyanúgy boldogan válaszolnak minden kérdésre és a kábelkötegek mellett tekintélyes mennyiségű csatlakozó közül lehet válogatni. Ugyanezen a standon állították ki a H3D egyik rendszerét, mely kiválóan mutatja, hogy ma mi mindenre van lehetőség egy digitális otthon építésénél.

ISE 2013 - ELAC

2013. január 30., 01:10

ISE 2013 ELAC FS 509 hangfalAz ELAC audiofil hangsugárzók kicsi, de letisztult standra kerültek. A keskeny és elegáns hangfalaknál, Primare elektronikáknál szembetűnőbb példánnyal is találkozhattunk a zászlóshajó 500-as széria személyében. Utóbbi egy kisebb bálterem behangosítására elegendő levegőt tud megmozgatni, ugyanakkor elegáns bútordarabnak is tekinthetjük.

ISE 2013 - Bowers & Wilkins

2013. január 29., 23:55

ISE 2013 BW RotelA B&W standján a jól megszokott rend és béke uralkodik - legalábbis látszólag. A stand közepére jókora, gondosan hangszigetelt moziszobát építettek, melyben az erőteljes hangok keltéséért a márka legfrissebb, csúcskategóriás, falba építhető házimozi hangsugárzói felelősek. Emellett, a stand többi részén főleg az AirPlay hangrendszerekre és multimédiás eszközökre fektettek hangsúlyt.

Megnyílt az ISE 2013 kiállítás

2013. január 29., 23:30

ISE 2013 bejáratIdén tizedik alkalommal nyitotta meg kapuit az amszterdami ISE, mely Európa egyik legnagyobb kiállítása integrált házimozi és audio rendszerek területén.

Impresszum

Főszerkesztő:
Zsóka Krisztián
email: zsoka.krisztian@av-online.hu

Kapcsolatfelvétel:
info@av-online.hu
telefon: +36-30-2272035

Kiadó:

Future Life Kft.
Future Life Kft.

3535 Miskolc, Fényesvölgyi u. 16. 1/3.

 

Kapcsolat

Kérdése merült fel a szórakoztató elektronika rejtekében?
Írjon nekünk: info@av-online.hu

Médiaajánlat

Személyre szabott ajánlatért írjon a marketing@av-online.hu címre.